Проактивният изкуствен интелект на LG ще предвижда потенциални проблеми

Услугата ще бъде пусната първо на европейския пазар
По-рано тази година по време на CES пресконференцията LG представи своята концепция за AI устройства, които ще променят живота ни. Макар че не всички бяха очаровани от визията, компанията продължава със своята ThinQ брандирана стратегия за свързване и контролиране на всичко, пише Engadget. Само седмица преди стартирането на IFA 2019 LG обяви, че услугата Proactive Customer Care, спомената по време на CES, ще бъде достъпна в няколко европейски държави тази година, а през 2020 ще бъде пусната в Северна Америка и Азия.

Каква точно ще бъде ролята на изкуствения интелект в услугата все още не е ясно. Към момента обаче е известно, че уреди като перални с предно зареждане и хладилници ще могат да генерират съвети как потребителите да ги използват по-добре, а също така ще могат да информират за потенциални проблеми, преди да са се случили. Един конкретен пример, споменат от компанията, е мониторинг на промените в температурата на фризера и възможност за уведомяване на потребителите при отклонение от над три градуса.

Все пак подобна функционалност трябва да се види в действие, за да се прецени дали ще бъде полезна. Същевременно не е известно какви ще бъдат последствията по отношение на сигурността и неприкосновеността на личната информация. Тези устройства ще генерират огромни количества данни за своите потребители – да се знае накъде се развиват нещата и кой ще има достъп е от приоритетно значение, преди да се постави и свърже с мрежата подобно устройство.
още по темата

AI на Google вече разпознава миризми

Алгоритмите на компанията могат да идентифицират различни аромати на база на молекулярните структури
25.10.2019 / 12:53

Facebook купува стартъп, създал гривна за четене на мисли

Социалната мрежа определено не иска да изостава от разработките на Мъск
26.09.2019 / 04:50

LG G8X ThinQ и новият LG Dual Screen дефилират на IFA 2019

Новите модели на компанията залагат на оптимизирано видео и аудио преживяване
09.09.2019 / 01:46

IFA 2019: TCL Communication показа новите си мобилни устройства Alcatel

Представените модели се стремят към оптимизирана производителност и изчистен стил и потребителско преживяване
09.09.2019 / 01:26
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.