Canon попълва EOS гамата си с един DSLR и един безогледален фотоапарат

Компанията представи и два RF обектива
Два нови фотоапарата от любителски клас, един огледално-рефлексен (DSLR) и един безогледален, представи японската марка Canon. EOS 90D е описван като бърз и надежден модел със здраво тяло в позната форма, подходящ за снимане на спорт и дива природа. EOS M6 Mark II пък е "компактен, но мощен безогледален модел, подходящ за фотографи в движение".

Двата модела използват един и същ нов 32,5-мегапикселов APS-C CMOS сензор, давайки на клиентите избор между класическо DSLR и безогледално тяло. Разработчиците са оборудвали фотоапаратите с функция за проследяващ фокус на очите на обекта. Благодарение на високата ISO чувствителност от 100 до 25 600, този нов сензор постига по-висока резолюция, без да влошава качеството на снимката в условия на слаба светлина, подчертават от Canon.

Оборудвани са с DIGIC 8 процесор от последно поколение, който осигурява висока скорост на обработка, бърза реакция и усъвършенстваните функции за заснемане на снимки и видео. Високата скорост на електронния затвор от 1/16000 сек. пък позволява заснемане на обекти, които се движат бързо и непредсказуемо, като дава на фотографите увереност в ситуации с ограничено време за реакция. При тази скорост на затвора диафрагмата може да се отвори още по-широко, за да създаде по-плитък фокус в условия на силна светлина.

Canon попълва EOS гамата си с един DSLR и един безогледален фотоапарат

EOS 90D е огледално-рефлексен фотоапарат от среден клас, който замества представения преди около три и половина години 80D. Фотоапаратът може да запечатва до 10 кадъра в секунда с проследяващ автоматичен фокус и 11 кадъра в секунда в режим Live View. Оптичният визьор осигурява бърза реакция при заснемане на диви животни, като например птици в полет, като е предвидена и интелигентна функция позволява композиране с насложени настройките на снимане. Когато обектите се движат бързо и непредвидимо, висока кадрова честота от 58 кад./сек. за JPEG (L) снимки в серия позволяват на фотографите да заснемат множество изображения, от които да избират. EOS 90D използва батерия с повишен капацитет, достатъчен за до 1300 снимки (стандарт CIPA), което позволява на фотолюбителите да снимат цял ден, без да се безпокоят за заряда.

Безогледалният EOS M6 Mark II пък постига 30 кад./сек. до запълване на буфера и 14 кад./сек. чостоянна честота за RAW снимки в серия (с проследяващ автоматичен фокус и в двата режима). Подобно на описания огледално-рефлексен модел и тук е налице функция за заснемане на серии със скорост 80 кад./сек. за JPEG (L) при използване на карти UHS-II. Наред с това функцията "Клин на фокуса" при тези два модела улеснява постигането на по-голяма дълбочина на рязкост чрез комбиниране на няколко кадъра чрез софтуера на Canon - DPP.

Canon попълва EOS гамата си с един DSLR и един безогледален фотоапарат

И двата могат да записват и 4K видео, използвайки пълния зрителен ъгъл на монтирания обектив и Full HD видео с до 120 кад./сек., което дава на ентусиастите разширени възможности за запис – с висока кадрова честота за "Slow motion" видео, запис с изрязване или със свръхвисока резолюция. EOS 90D предлага и режим на запис на 4K видео с изрязване, който предоставя на авторите на съдържание същото страхотно качество на изображението, но с по-тесен зрителен ъгъл (по-голямо увеличение). Това означава, че те могат да записват висококачествено видео дори от разстояние – функция, която позволява на фотолюбителите да заснемат впечатляващи кадри в ситуации, които не позволяват доближаване до обекта, например по време на сафари.

Нови обективи

Canon попълва EOS гамата си с един DSLR и един безогледален фотоапарат

Днес Canon представи и два RF обектива, с които разширява новаторската гама за системата EOS R (т.е. пълноформатните безогледални модели на компанията). Това са обективът с най-широк ъгъл в системата EOS R - RF 15-35mm F2.8L IS USM и стандартният вариообектив от висок клас RF 24-70mm F2.8L IS USM.

По-късно тази година се очаква и дългоочакваният модел RF 70-200mm F2.8L IS USM. С пускането му на пазара Canon ще окомплектова т.нар. "света троица" от варио обективи със светлосила 2.8 за своя нов RF байонет. Тези оптики имат особено значение за всяка фотографска система, тъй като покриват нуждите на по-голямата част от фотографите. Високата светлосила и стабилизаторът на образа в обективите обективи позволяват на фотографите и видеографите да заснемат висококачествени снимки и видеа в разнообразни жанрове – от пейзажи и архитектура, портрети и природа до спорт и репортажи.
още по темата

Canon EOS M6 Mark II: Компактен и способен фотоапарат

Отличен спътник при пътувания, но с някои недостатъци
31.10.2019 / 06:16

Nikon представи първия си безогледален фотоапарат с APS-C сензор

Nikon Z50 идва в компанията на два Nikkor Z DX обектива
10.10.2019 / 03:39

Sony представи два фотоапарата с APS-C сензори

Компанията показа и два нови обектива за Е байонет
29.08.2019 / 12:51

Canon подготвя безогледален фотоапарат с над 70-мегапикселов сензор?

Нов представител на EOS R серията може да дойде с амбиции за конкуренция на средноформатните продукти
01.08.2019 / 02:37

Canon спира серията DSLR фотоапарати EOS 7D?

Причината е концентрирането върху безогледални камери
30.05.2019 / 04:10
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.