Обявен е регламентът за участие в 3-тия национален конкурс за STEM науки в училище 2019

За периода от 01 Октомври до 30 Ноември 2019г. ученици и учители в България ще могат да участват за трета година в националния конкурс за STEM науки в училище (Science - Technology - Engineering - Mathematics) "Търси се СУПЕР STEM в твоето училище!". Инициативата обединява иновативни идеи, интердисциплинарен подход и вдъхновение, за да се даде възможност за споделяне на постижения и успехи областта на STEM науките в училищата в България.

Конкурсът има за цел да се поощрят талантливи ученици и учители, които са инициативни и любопитни да създават идеи, да творят и да експериментират в областта на науките STEM. Националният конкурс се организира от EduTechFlag и се подкрепя в партньорство на знанието от водещия в света център за STEM науки - Научния Център Карнеги, Пенсилвания, САЩ, и редица организации партньори SBR Consulting, EDIT.bg, BCWT, PC WORLD, FL Studio, Издателство ЛИНГЕЯ и много други.

Ученици от 1-ви до 12-ти клас и учители ще могат да участват, като изпратят кратко резюме или до 3 минутно видео за свое постижение и/или експеримент, проект, хрумване, участие в зелено училище или обучение в лятна школа в областта на STEM. Участието може да е индивидуално или в екип, като се посочи лидерът на екипа. Учители ще могат да участват със STEM проекти в две категории DIGITAL EXCELLENCE и STEM AMBASSADOR. Училището, което участва най-активно с проекти и участници, ще бъде класирано като национален победител STEM училище България 2019 с награда златна купа.

Обявен е регламентът за участие в 3-тия национален конкурс за STEM науки в училище 2019

Участието с проекти в конкурса ще бъде в три направления: 1) STEM, 2) STEAM (TSEM + Art) - STEM и изкуства, и 3) STEMS (STEM + Sports) - STEM и спорт. Целта е да се акцентира на ролята на интердисциплинарния подход и на значението на спорта в STEM обучението. Класирането на най-добрите проекти и идеи ще бъде в 3 категории – ученици до 10 години (1-4 клас), ученици до 15 години (4-8 клас) и ученици над 15 години (8-13-ти клас). Награди и грамоти ще бъдат връчени на регионалните победители от регионалните градове и на националните победители SUPER STEM България 2019. Всички учители регионални победители ще могат да разработят и да публикуват научна публикация за постиженията си в STEM и да я публикуват в първото в България специализирано издание за STEM науки "STEM в България, Европа и Света" ISSN 2682 - 9924, което се издава от Фондация "Европейски Институт за Технологии, Образование и Дигитализация". Регламентът е обявен. Регистрацията ще е отворена на 01-ви Октомври 2019 г.

Резултатите от националния конкурс през 2017 и 2018 година са повече от впечатляващи. През 2017 участие взеха 64 проекта, от които 48 са проектите на ученици от 16 града в България, 18 са номинациите за учители от 10 града. През 2018 г. общият брой участници бе 131. Повече от удивителни са проектите и иновативните практики, които прилагат учителите участници от 24 български града в категориите STEM AMBASSADOR и Digital EXCELLENCE (гр. Велико Търново, гр. Елин Пелин, гр. Карлово, гр.Благоевград, гр.Видин, гр.Враца, гр.Главиница, гр.Димитровград, гр.Добрич, гр.Карлово, гр.Карнобат, гр.Кюстендил, гр.Монтана, гр.Пловдив, гр.Попово, гр.Първомай, гр.Раковски, гр.Сливен, гр.Самоков, гр.София, гр.Троян, гр.Търговище, гр.Челопеч и гр.Шумен). В конкурса участват 40 учители, от които 24 са проектите в категорията STEM AMBASSADOR и 16 в категорията DIGITAL EXCELLЕNCE. Участват 91 ученици. Проектите, с които участват учениците индивидуално и в екип са близо 80, като най-голям интерес има сред учениците от 8-12 клас в категорията Технологии.

За повече информация: https://edutechflag.eu/stem и FB: https://www.facebook.com/EduTechFlag/

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.