YouTube премахва опцията за директни съобщения

Функцията за директни съобщения не е особено популярен начин да чатите в YouTube, но беше начин да споделяте видеа, особено на мобилни устройства. Миналото време тук е ключово, защото Google реши да премахне тази опция изцяло, като причините най-вероятно са, че тя не е използвана достатъчно често от потребителите. Страница по поддръжката на YouTube, забелязана от колегите 9to5Google, разкрива премахването на директните съобщения в платформата от 18-и септември.

YouTube не обясняват защо са решили да премахнат тази опция, но идеята е фокусът да се премести повече към коментарите. "Непрекъснато оценяваме приоритетите си и решихме да премахнем директните съобщения в YouTube, за да се фокусираме върху публичните разговори", пише на страницата. Надяваме се това да означава по-добър контрол на кометарите под видеата, както и нови инструменти за създателите на съдържание.

YouTube премахва опцията за директни съобщения
YouTube казват, че потребителите ще продължат да споделят видеа директно от уебсайта чрез използването на иконката за социални мрежи. Ако ползвате десктоп сайта, просто трябва да копирате и пейстнете линка в приложение за чат по избор.

още по темата

Потребителите на YouTube вече могат да пробват гримове онлайн

Новата функционалност с добавена реалност ще бъде пусната още през лятото
19.06.2019 / 04:55

YouTube изключи коментарите под видеа с деца

Причината е борба с педофилията
01.03.2019 / 12:38

YouTube ще опитва да спре масовото дислайкване на видеа

Проблемът стана виден, когато видеото 2018 Rewind постави рекорд по негативни оценки
04.02.2019 / 09:48
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.