Британските авиолинии започват тестове, в които ще предложат забавления с виртуална реалност (VR) за избрани пасажери от първа класа в полетите между Лондон и Ню Йорк. От този месец до края на годината, пасажерите ще имат възможност да гледат разнообразни документални и забавни програми в 2D, 3D и 360-градуса формати.

Системата е разработена от компанията за виртуална реалност SkyLights и предлага пълно потапяне в мултимедийното съдържание, независимо в каква поза седи потребителят. Очилата работят, дори ако пасажерите лежат хоризонтално - опция, която е налична в първа класа. Сред колекцията има и експертно подбрани терапевтични VR преживявания, като медитация и звукова терапия, специфично разработени за хора със страх от летене.

Британските авиолинии далеч не са първите, които предлагат подобен вид забавление - Quantas опитаха това още през 2015-а година, а Alaska Airlines се включиха няколко месеца по-късно. British Ariways обаче е първата европейска компания, която предлага услугата и уважавано име в индустрията, което може да прокара пътя за този вид забавления по време на полет и при други авиопревозвачи.