Honor Vision е първият телевизор с HarmonyOS

Според Honor първите телевизори на компанията ще играят ключова роля в интелигентния дом
Китайската марка Honor официално навлезе в нов за нея сегмент – този на умните телевизори. Компанията представи 55-инчовите 4K HRD модели Vision и Vision PRO. Това са първите устройства, използващи новата софтуерна платформа на Huawei – HarmonyOS.

Стандартната версия Honor Vision включва 2GB + 16GB памет, а Vision PRO – 2GB + 32GB, и ще се предлагат първо в Китай на цени съответно от 3799 (~940 лв.) юана и 4799 юана (1185 лв.).

Honor Vision са оборудвани с три интелигентни чипсета, собствена разработка на Huawei – чипсет Honghu 818 Intelligent Display, AI Camera NPU и както флагмански Wi-Fi.

Снабден е със седем технологии за обработка на изображения, включително оценка на движението и компенсация на движението (MEMC), HDR, супер разделителна способност (SR), намаляване на шума (NR), динамично подобряване на контраста (DCI), автоматично управление на цветовете (ACM) и локално затъмняване (LD), чипсетът Honghu 818 подобрява и оптимизира резолюцията, контраста и цветовите характеристики на изображението чрез множество алгоритми. Осемядреният процесор може да се справи с обработка на огромни изображения на големи екрани и да изпълнява много задачи едновременно.

Друга иновация е интелигентната pop-up AI камера (изскачаща камера с изкуствен интелект), оборудвана със специален чипсет HiSilicon Hi3516DV300 NPU за разпознаване на лица, проследяване на движения на тялото и разпознаване на пози.

Wi-Fi чипсетът пък е HiSilicon Hi1103. От компанията подчертават, че това е първият подобен компонент, поддържащ честота от 160MHz със скорост на изтегляне до 1,7 Gbps, което позволява плавно и по-стабилно възпроизвеждане на видеа с 4K резолюция. Поддържат се 2,4 и 5GHz Wi-Fi мрежи.

"HONOR Vision не е просто телевизор във формата, в който го познаваме. Със своите иновации HONOR "Sharp Tech" той отваря нова страница в бъдещето развитие на телевизията, заяви Джордж Джао, президент на Honor. Vision ще играе ключова роля в интелигентния семеен живот в бъдеще. Той е не само център за домашно забавление, но и център за споделяне на информация, център за управление и център за взаимодействие с много устройства."

От компанята очакват Honor Vision телевизорите да играят ключова роля в интелигентния дом. Излизайки извън рамките на център за домашно развлечение, те трябва да служат и като центрове за споделяне на информация, както и за управление и взаимодействие с много устройства.

Моделите идват с библиотека със съдържание от Huawei Video и редица други платформи, предлагайки един голям магазин за телевизионни сериали, разнообразни шоу програми, филми, музика, анимация и други.
още по темата

HONOR пусна умния си часовник MagicWatch 2 официално в България

Kirin A1 чипсетът обещава 14 дни живот на батерията
13.02.2020 / 12:40

Ето как на Huawei Mate 30 могат да заработят услуги на Google

Неофициално на новите флагмани на Huawei могат да бъдат инсталирани Google Play, YouTube и др.
25.09.2019 / 12:52
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.