Космическата агенция на Русия създаде безпилотен трактор

Преди Роскосмос обеща автономен трамвай, оборудван с медицинска техника
Научно-производствено обединение по автоматика към Роскосмос, руската федерална космическа агенция, представи прототип на безпилотен трактор. Продуктът бе показан в рамките на промишленото изложение "Иннопром-2019", което се проведе през юли в Екатеринбург.

Автономният трактор не разполага с кабина и традиционните органи за управление на МПС. По време на движение машината сама определя своето местоположение.

За това е отговорен специален контролер, който получава необходимата информация от спътник и я обработва. Машината е способна да се учи, трупайки знания за маршрутите и особеностите на придвижване. Тракторът "вижда" чрез камери, разположени в корпуса.

Разработчиците на машината подчертават, че системата за управление е универсална и след опредлени доработки може да бъде поставена във всякаква селскостопанска техника, правейки я автономна и повишавайки нейната ефективност.

Ако се чудите какво общо има Роскосмос тази сфера, то вероятно ще ви е интересно да научите, че това не е първият проект на агенцията в сферата на безпилотния транспорт. Преди време от там съобщиха, че работят върху автономен "медицински" трамвай, създаван в сътрудничество с компанията Инвитро. Освен да превозват хора тези превозни средства ще провеждат и медицински изследвания на пътниците в движение.
още по темата

Руската Росатом стартира мащабен проект за създаване на квантов компютър

Очаква се разработката да отнеме пет години
12.11.2019 / 11:22

3D принтер печата пиезоелектрично фолио за гъвкава електроника

Пиезоефектът от изготвеното по такъв начин фолио е далеч по-силен от този в традиционната керамика
19.09.2019 / 08:31

Русия подготвя своя мобилна операционна система – Astra Linux

На нея ще са базирани промишлени устройства, предназначени за силови структури едри компании
18.06.2019 / 11:06
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.