SDCC 2019: какво да очакваме отвъд Marvel Phase 4?

Най-накрая, след драматичният край на 4-годишната Фаза 3 на Marvel Cinematic Universe и 11-годишната Infinity Saga, включваща общо 23 филма, Marvel разкриха какво можем да очакваме в следващите две години и как ще протече Фаза 4. Но на San Diego Comic-Con (SDCC 2019), получихме достатъчно подсказки и какво предстои отвъд...

Blade
О, да, Blade се завръща и се присъединява към MCU! При това, ролята се поема от двукратния носител на Оскар Махершала Али (Mahershala Ali). За съжаление, този филм няма да е част от Фаза 4 и ще се появи най-рано през 2022-ра година.


SDCC 2019: какво да очакваме отвъд Marvel Phase 4?


Fantastic Four
След три различни инкарнации на Fantastic Four на големия екран – коя от коя по трагична – под лейбъла на Fox, четворката най-накрая се завръща при създателите си от Marvel. Този филм обаче, няма как да е част от Фаза 4, тъй като сделката за поглъщането на Fox от Disney се финализира в началото на годината и едва ли ще видим любимите герои преди 2023-та година.


SDCC 2019: какво да очакваме отвъд Marvel Phase 4?


X-Men/Mutants
"Мутантите се присъединяват към MCU"! Кевин Фидж (Kevin Feige), изпълнителният директор на Marvel, официално потвърди очевидното. Само че ще мине известно време преди да ги видим под лейбъла на Marvel и това време ще е поне 5 години. За начало, само преди няколко месеца видяхме нов X-Men (Dark Phoenix), който стана жертва на дългата и болезнена транзиция между Fox и Disney. А освен това, за 2020-та беше изместен и филма New Mutants, който в основната си част е дело на Fox. И докато Fantastic Four изглежда като лесна работа за вкарване в MCU, X-Men е съвсем друга история.

Там са толкова много герои и истории, че не бихме се учудили, ако Marvel решат да ги изведат в друга вселена – да речем, X-Men Cinematic Universe. Всъщност, не сме сигурни, че дори новите филми ще носят името X-Men, тъй като вероятно Disney и Marvel биха искали да се дистанцират от провалите в последните години на франчайза. Не на последно място, вероятно целият каст ще бъде изцяло подменен, което само по себе си е колосална и времеемка задача.


SDCC 2019: какво да очакваме отвъд Marvel Phase 4?


Ant-Man 3
На този етап, Ant-Man 3 изглежда като малко вероятна опция. Макар героя да изигра важна роля в Avengers: Endgame, двата самостоятелни филма са с най-нисък бокс офис резултат от всички останали Marvel продукции. Пол Ръд (Paul Rudd) призова феновете да вдигнат шум, ако искат третия самостоятелен филм, което само по себе си не е добър знак. Така или иначе, предните два Ant-Man филма бяха позиционирани след големи събития за MCU, което може да означава, че Ant-Man 3 ще е в края на Фаза 5?


SDCC 2019: какво да очакваме отвъд Marvel Phase 4?


Black Panther 2
Black Panther се превърна в културен феномен, беше номиниран в категорията "Най-добър филм" на оскарите и направи 1.34 млрд. долара в световния бокс офис. Не е възможно да няма продължение. Кевин Фидж обяви това, което вече знаехме – Black Panther 2 ще има. Като изненада дойде, че няма да е част от Фаза 4 и следователно, ще го видим най-вероятно през 2022-ра година. Раян Куглър (Ryan Coogler) ще се завърне на режисьорския стол, а Чадуик Босман (Chadwick Boseman) отново ще е T’Challa/Black Panther.


SDCC 2019: какво да очакваме отвъд Marvel Phase 4?


Captain Marvel 2
Първият Marvel филм воден от жена направи над 1.1 млрд. долара в световен мащаб, с което гарантира продължението си. Нещо повече, според Кевин Фидж, Captain Marvel трябва да запълни празнината оставена от Captain America и Iron Man и тя ще новото водещо лице на MCU. Carol Danvers по всичко личи, че е най-могъщият герой на MCU в момента и е най-очевидният лидер за следващият Avengers екип. Carol и нейната история, вероятно ще са значима част от предстоящите събития, но ще я видим в самостоятелен филм не по-рано от 2022-ра или 2023-та, което означава Фаза 5.


SDCC 2019: какво да очакваме отвъд Marvel Phase 4?


Guardians of the Galaxy Vol. 3
Guardians of the Galaxy Vol. 3 е странен случай, тъй като първоначално трябваше да е първия филм от Фаза 4 и да се появи в началото на 2020-та година. Тази чест отиде при Black Widow, а Guardians of the Galaxy Vol. 3 сякаш изпадна в забвение. Това разбира се, е благодарение на сценариста и режисьор Джеймс Гън (James Gunn), който беше уволнен от Disney заради расистки и хомофобски туитове от 2008-ма година. Гън се извини публично, междувременно беше нает от Warner и DC да направи The Suicide Squad (насрочен за август 2021-ва), а Disney отново го наеха за Guardians 3. Но тъй като първо трябва да завърши The Suicide Squad, едва ли ще видим Guardians 3 преди 2024-та.


SDCC 2019: какво да очакваме отвъд Marvel Phase 4?


Spider-Man 3
Още едно доста очевидно отсъствие от Фаза 4 на Marvel е продължението на Spider-Man: Far From Home или третият самостоятелен Spidey филм. Но за разлика от Black Panther 2 и Captain Marvel 2, които очевидно Marvel пазят за Фаза 5, Spider-Man 3 е по-специален случай. Тъй като правата над Spider-Man продължават да принадлежат на Sony Pictures, а Sony финансират и дистрибутират Spider-Man на 100 процента (но и прибират 100 процента от печалбата, с уговорката, че Marvel решават цялата "творческа част" и запазват 100 процента от мърчъндайзинга), Sony са тези, които биха обявили Spider-Man 3, а не Marvel.

На практика това означава, че Spider-Man 3 може и да е част от Фаза 4 и да се появи през 2021-ва, две години след Far From Home, който пък се появи две години след Spider-Man: Homecoming. Сделката между Sony и Marvel на този етап върви великолепно и Sony скоро ще искат нов Spidey филм, който да генерира над 1 млрд. долара. Така че, ако не се промъкне някъде из Фаза 4 (макар това да означава 4 Marvel филма в рамките на една година, което ще е прецедент), то Spider-Man 3 със сигурност ще видим във Фаза 5, вероятно през 2022-ра.


SDCC 2019: какво да очакваме отвъд Marvel Phase 4?


Avengers 5/New Avengers/Young Avengers
Кевин Фидж заяви, че ще има много различен Avengers екип за в бъдеще, но и че ще трябват няколко филма, за да се събере този екип. Очевидно Фаза 4 не носи някаква грандиозна опасност каквато беше Thanos и преследването на Infinity Stones или по-скоро само ще загатне какво предстои. Очакваме филмите и сериалите от Фаза 5 да развият новото Голямо Зло и да поставят началото на New Avengers. Друга възможност е и Young Avengers, тъй като в предстоящия сериал Hawkeye, ще видим младата Kate Bishop (която в комиксите се превръща в новият Hawkeye), а в Avengers: Endgame забелязахме порастналата Cassie Lang (дъщерята на Ant-Man, която впоследствие се превръща в супер героя Stature и е водеща фигура в комиксите за Young Avengers).


SDCC 2019: какво да очакваме отвъд Marvel Phase 4?

още по темата

Как да се предпазим при теч на финансови и лични данни?

Най-важното в случай на пробив във финансова институция, на която сме клиенти, е своевременната реакция
06.08.2019 / 11:35

San Diego Comic-Con 2018 – кратък обзор и косплей

От години Comic-Con събитията са събирателно за най-новото и най-горещото в развлекателния сектор.
25.07.2018 / 10:35

Най-красивото от San Diego Comic-Con 2017

Най-голямото мултимедийно изложение, което традиционно се провежда в изложбения център на Сан Диего, Калифорния и събира близо 200 хиляди посетители в рамките на четири дни. Разбира се – въпреки името си – изложението отдавна не е с главен акцент комиксите, а основно филми, телевизионни сериали и видео игри
04.08.2017 / 12:00
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.