Instant Games на Facebook напускат Messenger

Те се преместват в секцията Gaming в мобилното приложение на социалната мрежа
Instant Games на Facebook, които можете да играете със своите приятели, досега така и не успяха да си намерят постоянен дом, след като бяха пуснати през 2016. Макар че сериозните геймъри ги пренебрегват, безплатните игри в Instant Games са изненадващо популярни, като според някои данни повече от 20 млн. сесии са изигради за 2 години.

Instant Games се появиха за първи път в секцията "Новини", а след това игрите се преместиха в Groups и Lite приложението. Библиотеката на Instant Games продължи да се разраства, включително към нея се прибавяха класически игри като Pac-Man, Galaga и Space Invaders, както и известни заглавия като Words With Friends и Uno. Социалният характер на игрите и фактът, че те се поддържат междуплатформено ги превърна в доста популярни сред потребителите.

Сега игрите се преместват от приложението Messenger в секцията Gaming на мобилното приложение на Facebook, като прехвърлянето ще протече на няколко етапа. "Започвайки по-късно това лято Instant Games вече няма да могат да се играят директно в новата версия на Messenger за iOS. За да се гарантира гладко преминаване към новите условия, геймърите в Messenger ще продължат да имат достъп до игрите през ъпдейти и чатботове, докато самата игра ще бъде в приложението на Facebook", коментират от компанията.

Това е последната стъпка от оптимизирането на Messenger, който всъщност стана доста претрупан с допълнителни функции. Миналата година социалната мрежа започна да опростява приложението, а с отделянето на гейминг опциите е логично Instant Games да отиде в основната секция за игри на Facebook.
още по темата

Instagram и WhatsApp с нови имена?

Промяната се очаква да бъде изцяло козметична и няма да засяга характера на съществуващите услуги
06.08.2019 / 01:36

Заради бъг във Facebook хиляди деца са били в чатове с неодобрени потребители

Засегнатите родители са били уведомени за проблема
24.07.2019 / 01:19

VR гривната на Facebook ще измести ръкавиците за виртуална реалност

Tasbi ще ви позволи да се докоснете до виртуалния свят чрез комбинация от стискане или вибрация
23.07.2019 / 03:46
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.