Sony представи първия фотоапарат с 61-мегапикселов пълноформатен сензор

Alpha 7R IV ще се появи на пазара през август
Четвърто попълнение в своята популярня серия безогледални фотоапарати Alpha 7R представи Sony. Новият Alpha 7R IV (модел ILCE-7RM4) е първата камера, оборудвана с 61-мегапикселов пълноформатен (35 мм) сензор.

Новият модел модел е идва с подобрена оптична система за стабилизация на изображението с 5 оси. Освен това модулът на затвора е преработен, за да се сведе до минимум дори най-лекото движение, което би предизвикало размазване на изображението.

Визьорът на Alpha 7R IV също е рекордьор, предлагайки UXGA резолюция с 5,76 милиона точки – около 1,6 пъти спрямо предишния модел. Качеството на дисплея може да бъде зададено в режим ‘Standard’ или ‘High’, както и на честота на опресняване 60 или 120 кадъра в секунда.

Sony представи първия фотоапарат с 61-мегапикселов пълноформатен сензор

Новият фотоапарат е снабден с подобрен режим Pixel Shift Multi Shooting, който може да комбинира до няколко изображения с пълна резолюция. В този режим фотоапаратът прецизно премества сензора със стъпка 1 или 0,5 пиксела, за да запечата до 16 отделни pixel-shifted изображения, съдържащи данни с общо 963,2 милиона пиксела, които след това се комбинират в изображение с 240,8 милиона пиксела (19008 x 12672). Функцията е служи за заснемане на неподвижни обекти кати архитектура, произведения на изкуството и др.

Alpha 7R IV може да заснема изображения с пълна резолюция с до 10 кадъра в секундаi с непрекъснато коригиране фокуса и експозицията. Обновената система за фокусиране на е съставена от 567 точки за фазово разпознаване и 425 контрастни такива, добавящи допълнителна прецизност и надеждност при слаба осветеност и други ситуации.

Sony представи първия фотоапарат с 61-мегапикселов пълноформатен сензор

В новия модел е и дебютът на технологията Real-time Eye AF за видеозаснемане. Когато бъде активирана, очите на обекта се проследяват автоматично. Функцията Touch Tracking също задейства автоматично Eye AF, когато изберете човек като обект на заснемане.

Друга важна видео функция е включването на цифров аудио интерфейс към Multi Interface Shoe (MI Shoe) гнездото на фотоапарата, който позволява директно свързване на новия микрофон тип "пушка" ECM-B1M или на адаптерен комплект XLR-K3M XLR за запис на качествен звук. Налично е и интервално заснемане за създаване на time-lapse видеоклипове, както и full HD запис с до 120 кадъра в секунда, функции Slow и Quick Motion и др.

Sony представи първия фотоапарат с 61-мегапикселов пълноформатен сензор

Заедно с представянето на новата камера Sony пусна версия 2.0 на групата приложения за настолен компютър Imaging Edge – Remote, Viewer и Edit). Софтуерът Remote позволява на потребителите да управляват фотоапаратите и да следят заснемането в реално време на екрана на своя персонален компютър. Viewer се използва за бърз преглед, оценка и избор на снимки от големи библиотеки, а приложението, Edit може да превърне RAW данните от фотапарата в готови за предаване изображения.

Alpha 7R IV идва и с подобрения в дизайна и начин на ползване, като повечето корекции са внедрени директно по препоръки на професионалната общност от потребители на Sony.
Новият пълноформатен фотоапарат ще бъде пуснат в продажба в Европа през август 2019 г. на цена от около 8000 лева.


Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.