Обновиха рейтинга на най-касовите филми: "Аватар" отстъпи на "Отмъстителите"

За да догони легендарната продукция на Джеймс Камерън "Аватар" на "Отмъстителите" бяха необходими около три месеца
"Аватар" – филмът, с който започна епохата на 3D киното и който в продължение на 10 години е рекордьор по приходи – отстъпва първата позиция на последната серия от киносагата на Marvel – "Отмъстителите: Краят".

Премиерата на "Отмъстителите: Краят" бе в края на април и по данни на Disney Company за три месеца лентата е събрала 2,7892 млрд. долара. Несъмнено тя ще събере още половин милиард, което ще е достатъчно, за да детронира "Аватар", който е несъмнен лидер по този показател вече 10 години. Интересно е да се отбележи, че за да заеме челната позиция на продукцията на Джеймс Камерън бе необходима около една година.

На трето място е "Титаник", също на Камерън, а на четвърта – "Междузвездни войни: Епизод VII – Силата се пробужда". Челната петица се допълва от още една част от киносагата на Marvel, излезлият миналата година "Отмъстителите: Война без край".

"Отмъстителите: Краят" е поредна екранизация на комикси на Marvel за приключенията на едноименния екип супергерои. В него останалите живи след грандиозната битка трябва да открият шестте Камъка на безкрайността и окончателно да сразят могъщия титан Танос.
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.