Първото специализирано превозно средство на Toyota за олимпийските игри в Токио през следващата година не е летяща кола, но въпреки това изглежда доста футуристично. Автомобилният производител показа днес APM минибуса - изцяло електрически и разработен специално за следващата Олимпиада. APM е с отворен дизайн и постига максимална скорост от 20 км/ч, като може да превозва до 5 пасажери. Всеки от тези бусчета е захранван от литиево-йонна батерия с максимален пробег 100 км с едно зареждане. 200 подобни превозни средства ще бъдат използвани, за да транспортират хора до различни локации в олимпийското селце.

Не е изненадващо, че Toyota APM не е предвиден за масово производство. Една от причините за това е строго специализираното му предназначение - като Toyota целят да осигурят също така добри опции за придвижване на хора с увреждания, бременни и възрастни с дизайна на буса. Всеки от тях ще може да превозва инвалидна количка или носилка и вкючва специална рампа за по-лесен достъп.

За разлика от други подобни форуми, билетите за Олимпадата в Токио се продават като топъл хляб. Последното подобно събитие в Япония датира от далечната 1964-а година, така че, очакванията са доста високи. На Олимпиадата ще има доста иновации и традиционно японски джаджи - например летяща кола ще запали олимпийския огън, а роботи ще посрещат гостите и ще им предлагат храна и напитки.