Япония създава алтернатива на SWIFT за криптовалути?

Докато правителствата по света се чудят как точно да регулират стотиците криптовалути - от биткойн до либра - Япония изглежда е стъпка напред, както обикновено. Биткойн е легална платежна форма в страната още от 2017-а година, а лицензи за различни криптоборси се издават напълно легално. Сега Reuters съобщава, че информация, базирана на анонимни източници, намеква, че Япония се опитва да създаде система за крипторазплащания, подобна на банковата SWIFT.

Много малко детайли са известни към този момент за това как би работила подобна система, но SWIFT например е мрежата, която банките използват, за да изпращат и приемат сигурно парични преводи по света. Обикновено криптовалутите по подразбиране са сигурен начин за разплащане, който не изисква регулация, макар властите да не мислят по този начин.

И макар това да е валидно на теория, различни криптоборси и портфейли непрекъснато губят средства заради атаки на хакери - включително японската Remixpoint - която загуби 32 милиона миналата седмица. Според информацията на Reuters, мрежата ще даде допълнително ниво на сигурност и трябва да бъде внедрена в следващите няколко години съвместно с други държави.
още по темата

Китайски хакери следят потребители на iPhone, Android и Windows

Екипът за сигурност на Google - Project Zero – разкри редица злонамерени интернет страници, които успяват да получат достъп до устройствата жертвите, без те да разбират
03.09.2019 / 04:35

Цената на биткойн излетя до над $11 000, 11% ръст за седмица

Експерти свързват динамиката на най-известната криптовалута с новините за Libra на Facebook
25.06.2019 / 03:06
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.