Незабавният превод с камера на Google вече с по-добър AI и 60 нови езика

Ъпдейтът трябва да улесни използването на функцията за превод на текст, заснет с камера
Google пуска голям ъпдейт на опцията за превод на текст, заснет с камера, в своето приложение Translate. Новата версия ще поддържа още 60 езика и актуализиран модела за превод, като в някои случаи ще намали грешките до 85%, пише The Verge.

Това е страхотна новина за потребители на Google Translate, които честно използват функцията с камера, за да си превеждат менюта и знаци при пътуване. До момента опцията не беше особено удобна за използване поради лошото качество на преводите и ограничения набор от езици, но този ъпдейт определено трябва да помогне за разрешаването на тези проблеми.

В основата на актуализацията е интегрирането на методите на Google за превод с изкуствен интелект, известни като невронен машинен превод. Те са включени в Google Lens и уеб версията на преводача, но сега поддържат и незабавните преводи с камера.

Сред новите езици, които ще бъдат достъпни са: арабски, естонски, гръцки, словенски, латински, хинди, монголски, персийски и други. Пълният списък с езиците може да се разгледа тук.

Обновената версия на приложението също така автоматично ще определя какъв език камерата вижда, което е доста полезно, ако пътувате в регион с няколко говорими езика.

От Google отбелязват, че от днес ъпдейтът е достъпен за 1% от потребители, като през следващите седмици се очаква той да достигне до всички.
още по темата

Google Maps ще изговаря имената на локациите на местния език

Опцията на Google Translate за текст към говор ви позволява да общувате по време на пътуване в чужбина
19.11.2019 / 05:33

AI помага за ранно откриване на бъбречна недостатъчност

Алгоритъмът правилно идентифицира 9 от 10 пациенти, чието състояние се влошава до степен, че се нуждаят от диализа
01.08.2019 / 12:14

7 трика за оптимизирано търсене в Google

Понякога основните ви запитвания може да се окажат недостатъчни за откриването на най-добрите възможни резултати
26.07.2019 / 11:24
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.