Nintendo Switch Lite излиза на 20-и септември за 200$

Слуховете се оказаха истина за пореден път. Nintendo работят над нов вид преносима конзола Switch и вече имаме почти всички подробности. Swtich Lite е малко по-различна от предшественика си, ще се появи на 20-и септември и ще струва 200 долара. Конзолата ще е налична в три различни цвята - жълт, сив и тюркоазен, а ниската цена идва за сметка на някои разлики в спецификациите.

Първата голяма разлика е, че джойстиците Joy-Con не могат да се свалят от основното тяло. Nintendo маркетира тази конзола като единствено преносима - без изход към телевизор. Липсва също така HD Rumble, а екранът също е свит от 6,2 на 5,5 инча. Този даунгрейд в характеристиките обаче помага батерията на Switch Lite да издържа с около 30 минути повече от нормалния Switch.

Резолюцията на екрана на Switch Lite остава 720p, което с оглед на по-малкия размер означава, че игрите ще изглеждат една идея по-детайлни на новата конзола. Ако трябва да изпадаме в технически детайли, Switch Lite има с 12% повече гъстота на пикселите, в сравнение с оригиналната конзола. Lite също така е и по-лека, напълно в синхрон с името си - 270 срещу 400 грама с поставени контролери. Една от изненадите е, че Nintendo са заменили бутоните в D-pad контрола с истински D-pad, който има един блок за четирите посоки. Много олд скуул.


Инфрачервената камера за засичане на движение също отсъства от Lite версията на Switch, което не е изненада - малко игри използваха този хардуер така или иначе. Най-добрата новина за феновете е доста по-ниската цена, в сравнение с оригиналния Switch, като същевременно е запазена съвместимост с почти всички заглавия.
още по темата

Amazon разработва и игра "Властелинът на пръстените"

Преди време компанията обеща на феновете на Толкин сериал, но все още не е ясно кога може да бъде очакван той и какво ще представлява
11.07.2019 / 10:36
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.