Google тества бутон за спиране и пускане на видео съдържание в Chrome

Той ще улесни заглушаването на досадните автоматично стартиращи видеа
Google скоро ще добави нов бутон в Chrome, който ще ви позволи да спирате и пускате видео клипове на всяка отворена страница, пише Engadget. Това ще стане възможно в наскоро излязлата версия Chrome Canary, която разполага с опция Global Media Controls. След като тя бъде активирана, до URL (до звездата за създаване на отметки) ще се появи икона, от която ще можете да стартирате видео съдържанието. След като кликнете върху иконота, ще се появява по-голямо меню за контрол, чрез което ще можете да пускате, спирате или превъртате напред или назад, без да отваряте самото видео.

Новата опция може да се окаже изключително полезна за спирането на досадните и автоматично тръгващи видео клипове, както и за управление на клиповете в YouTube, ако работите на друга страница. Промяната е добре дошла, като се има предвид, че наскоро Google премахна възможността за заглушаване на страници чрез бутона за звук. Все още обаче можете да спрете за постоянно звука на някои страници, избирайки десен бутон.

Към момента функцията е в ранен етап на тестове и работи напълно гладко. Ако от Google решат да я интегрират в своя основен браузър, то със сигурност настоящите проблеми юе бъдат отстранени. Ако искате да я разгледате, то свалете Canary браузъра оттук, а след това активирайте флага chrome://flags/#global-media-controls.
още по темата

7 трика за оптимизирано търсене в Google

Понякога основните ви запитвания може да се окажат недостатъчни за откриването на най-добрите възможни резултати
26.07.2019 / 11:24

Незабавният превод с камера на Google вече с по-добър AI и 60 нови езика

Ъпдейтът трябва да улесни използването на функцията за превод на текст, заснет с камера
11.07.2019 / 03:00

Google Drive тества опция за офлайн запазване на файлове в Chrome

Бета версията позволява офлайн съхраняване на PDF файлове, изображения и документи от Office пакета
25.06.2019 / 11:20
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.