Google Drive тества опция за офлайн запазване на файлове в Chrome

Бета версията позволява офлайн съхраняване на PDF файлове, изображения и документи от Office пакета
Облачните услуги са страхотни до момента, в който не можете да отворите важните файлове в движение заради дразнещо бавен интернет. За да разреши този проблем, Google Drive въвежда офлайн режим за вашите документи, презентации и таблици, пише Engadget. В момента компанията тества възможностите за офлайн запазване в Drive на PDF файлове, изображения, документи от Microsoft Office и такива, които не са на Google.

Технологичният гигант в момента набира кандидати за тестването на новата бета версия, която ще позволи да се маркират за офлайн съхранение файловете, които не са на Google. За съжаление само G Suite организациите могат да се включат. Освен това тези, които все пак получат достъп до ранната версия, ще могат да се възползват от опцията само ако работят с Chrome. Те първо ще трябва да активират офлайн мода от Drive или настройките на Docs. След това трябва да се впишат в профила, свързан с одобрените G Suite организации, и едва тогава ще видят опцията за запазване офлайн.

От Google отбелязват, че настоящата версия на функционалността не работи с Chrome OS, но в бъдеще тя ще бъде достъпна за платформата. Също така засега няма информация, дали опцията ще бъде съвместима и с други браузъри, различни от Chrome.
още по темата

Huawei показва Hongmeng OS до края на седмицата?

Според Global Times това ще се случи по време на конференция за разработчици на 9 август
05.08.2019 / 09:10

Google тества бутон за спиране и пускане на видео съдържание в Chrome

Той ще улесни заглушаването на досадните автоматично стартиращи видеа
08.07.2019 / 04:09

Следващият голям ъпдейт на Windows 10 няма да е особено сериозен

От компанията отбелязват, че той ще бъде инсталиран като месечната актуализация
02.07.2019 / 01:15
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.