Феновете на Дюн вече имат още едно нещо, което да чакат с нетърпение. Warner Media са поръчали направата на Dune: The Sisterhood - сериал, който пилотно трябва да се излъчи по новата стрийминг услуга на компанията. Сериалът ще се занимае с мистериозния култ на Бене Джесеритите и от него ще научим повече за суперсъществото, което сестрите се опитват да произведат чрез внимателна генетична селекция.

Шоуто ще е свързано с предстоящия пълнометражен филм, който ще излезе през 2020-а година с режисьор Денис Вилньов и част от семейството на писателя Франк Хърбърт като изпълнителни продуценти. Засега няма официална премиерна дата за The Sisterhood, нито са известни актьорите, но се предполага, че сериалът няма да успее да бъде направен за дебюта на стрийминг услугат в края на 2019-а.

Сериите могат да се окажат ключови за Warner Media - компанията, която е притежавана от AT&T до този момент поддържа позицията, че ще използва вече съществуващи заглавия от своята филмотека за стрийминг услугата. Сериалът по Дюн може да се окаже причина за доста фенове да се абонират за услугата, макар че култовата научно-фантастична сага надали има масата фенове, които наскоро екранизираните фентъзи книги притежават.