Skype пуска опция за споделяне на екран за Android и iOS

Беше крайно време опцията да стане достъпна и за мобилните устройства
Skype официално пусна опцията за споделяне на екран за устройствата с Android и iOS, пише Engadget. Споделянето на екран може да бъде много ценен инструмент при видео разговорите, независимо дали става дума за лична или служебна кореспонденция. Например с новата опция ще можете да покажете на свой колега графиката, върху която работите, или да демонстрирате на свой приятел как да открие дадена настройка в телефона. Всъщност беше крайно време опцията да стане достъпна за мобилните устройства, след като смартфоните са навсякъде.

Опцията за споделяне на екран се намира в менюто, което можете да видите в долния десен ъгъл на екрана по време на видео чат. До нея са функциите за запис на обаждането, за субтитри и за добавяне на хора към разговора. Докато опцията е активна, банер отгоре ясно ще показва, че копие на вашия екран се изпраща до другия човек.

В допълнение тъкмо приключи и бета тестването на дизайна в Skype, осигуряващ ново изживяване при мобилните обаждания. Вече ще можете да се фокусирате изцяло върху видео разговора, като скриете опциите за управление на чата с едно докосване и всички елементи на екрана с двойно докосване. Skype вече са започнали да пускат опцията за устройствата с Android и с iOS 12 и следващите версии.
още по темата

Теленор представи нови "модулни" тарифи

Новите планове Тотал+ предлагат включен трафик за популярни приложения
28.05.2019 / 11:37

Новият ъпдейт на Windows ни доближава до бъдещето без пароли

Вече ще можете да влизате в приложения и онлайн услуги чрез ПИН код или биометрични данни
10.05.2019 / 05:40

Груповите разговори по Skype – вече до 50 човека

Освен това по подразбиране приложението вместо да звъни ще изпраща уведомления
05.04.2019 / 09:47

Онлайн запознанствата крият рискове

Може да останете с нещо повече от разбито сърце
14.02.2019 / 04:36
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.