Най-накрая ще може да пазарувате и през мобилните приложения на IKEA

Това е част от новата стратегия на компанията за повече дигитална търговия
Мобилните приложения на IKEA досега имаха за цел да подобрят преживяването при пазаруването в магазините, а не да го заменят, пише Engadget. Например, потребителите можеха да разгледат мебелите у дома, но след това трябваше или да посетят сайта на компанията, или да отидат до магазина, за да направят своята покупка.

Това обаче ще се промени, заявява дигиталният директор на IKEA Мартин Копола. Световната верига подготвя приложение, което ще ви позволи да пазарувате дистанционно от своя диван или бюро, докато можете все пак да визуализирате как конкретният продукт ще стои у дома. Новото приложение ще ви даде също така възможност да видите как ще изглежда съответната мебел в помещението и да изберете между различни стилове, за да ограничите избора.

Този ход не е свързан единствено с изискванията на новата ера – той отразява промяната в цялостната стратегия на IKEA. Макар че марката е известна със своите огромни магазини в перифериите на населените места, в момента компанията тества по-малки градски локации, които само ще предлагат част от продуктовата гама.

В комбинация с приложението, пазаруващите ще могат да разгледат някои от продуктите на живо, като в същото ще имат достъп до по-пълен каталог. Това ще позволи на компанията да промени традиционните си магазини, така че да се концентрира повече върху поддържането на склад за онлайн пазаруване вместо върху обслужването на клиентите в магазините. Това може да се окаже изключително важно по отношение на конкуренти, насочени повече към потребителите в дигиталното пространство като Made.com.
още по темата

IKEA разработва роботизирани мебели за малки апартаменти

В бъдеще робот ще прибира леглото ви, за да се отвори повече пространство
05.06.2019 / 11:57

С помощта на Mozilla уеб базираната виртуална реалност ще стане достъпна за всички

Платформата Reach ще улесни създаването и разпространението на VR съдържание
23.05.2019 / 03:06

Ново умно и компактно решение за топла вода от Tesy

BelliSlimo идва с възможност за самообучение и управление през смартфон
17.05.2019 / 03:25

Nike ще използва AR, за да ви каже кой е правилният номер маратонки за вас

Новата функционалност ще бъде достъпна това лято в Nike App
09.05.2019 / 04:27
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.