Panasonic представи нов компактен безогледален фотоапарат

Според компанията Lumix GX880 е разработен за селфита
Фотоапарат, раработен за потребители на социални медии представи Panasonic. Моделът Lumix GX880 вече се предлага на някои пазари в Азия, а сега идва и в Европа. Той идва с въртящ дисплей и функции, насочени специално към снимането на автопортрети.

Фотоапаратът предлага 16-мегапикселов Digital Live MOS сензор без изглаждащ филтър и възможност за смяна на обектива. LUMIX GX880 записва QFHD 4K видео при 30p/25p или 24p в MP4 формат. Оборудван и с функцията Post Focus, която позволява на потребителя да избере желаната точка на фокусиране, дори след като снимката е направена.

Когато мониторът е обърнат на 180 градуса, фотоапаратът автоматично преминава в режим Автопортрет (Self Shot). Любителите на такива снимки поучават режими като 4K Selfie (4K Селфи), позволява избиране на най-добрия кадър след заснемане серия от 8-мегапикселови снимки при 30 кадъра в секунда, и за нощни автопортрети, който дава възможност за заснемане както на хората на преден план, така и на повече детайли от задния план (фотоапаратът ги заснема поотделно и обединява изображенията).

Специално за дамите пък са предвидени различни функции за разкрасяване, сред които Soft Skin (Мека кожа), Defocusing (Разфокусиране) и Slimming (Изтъняване). Тези филтри могат да бъдат прилагани не само в режим Автопортрет, но и в стандартния режим Портрет. Направените снимки могат да бъдат ретуширани с функцията Beauty Retouch (Разкрасяващ ретуш).

Режимът Background Control (Контрол на задния план) позволява на потребителите да изберат дали задният план да бъде ясен или разфокусиран, в зависимост от ситуацията. В режим Автопортрет могат да се правят и панорамни снимки.

За тези, които нямат опит в използването на цифрови фотоапарати със сменяема оптика, LUMIX GX880 предлага редица помощни функции за снимане, като iA (Интелигентен автоматичен) режим и Режим на сцената. За често използваните режими Портрет и Дете са предвидени отделни позиции на превключвателя на режима, така че да могат да бъдат активирани бързо и лесно. При превключване в съответния режим автоматично се прилагат оптималните настройки.

Panasonic Lumix GX88 се предлага оранжев, розов, сребрист или черен цвят. Фотоапаратът предлага вградена Wi-Fi свързаност за незабавно споделяне на изображенията.
още по темата

Panasonic представи видео-ориентиран пълноформатен фотоапарат

Lumix S1H е първият фотоапарат можещ да снима в 6К резолюция при 24 кадъра в секунда
28.08.2019 / 06:27

Canon представи EOS 250D – най-лекият DSLR с подвижен дисплей

Идеалният семеен DSLR фотоапарат?
11.04.2019 / 08:17

Panasonic представи новите си пълнокадрови фотоапарати в София

Компанията навлиза в нов за нея сегмент в партньорство с Leica и Sigma
10.04.2019 / 12:55

Sony представи RX0 II – ново поколение компактна и устойчива камера

Утсройството е размер приблизително на GoPro и предлага голям сензор в устойчив корпус
27.03.2019 / 11:30
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.