Nike ще използва AR, за да ви каже кой е правилният номер маратонки за вас

Новата функционалност ще бъде достъпна това лято в Nike App
Вече от няколко години Nike експериментира с добавената реалност и продължава да подобрява потребителското изживяване чрез технологията. Гигантът за спортно облекло сега въвежда функцията Nike Fit, която използва комбинация от компютърно зрение, научни данни, изкуствен интелект и алгоритми за препоръки, за да сканира вашите стъпала и да ви предложи подходящите за вас обувки. Още през лятото ще можете да направите всичко това в добавена реалност, използвайки приложението на компанията на своя смартфон, пише Engadget. От Nike отбелязват, че според изследване на индустрията над 60% от хората носят грешния номер обувки и се надяват с Nike Fit да разрешат именно този проблем.

AR изживяването само по себе си е сравнително просто: отваряте приложението, отивате на страница с продукт и след това от менюто за избиране на номер на обувките, скоро ще можете да видите новата опция за измерване на стъпалата. Оттам камерата ще се включи и ще поиска да застанете до стена и да насочите телефона си надолу. След като опцията разпознае краката ви и физическата среда около вас, тя ще започне да ги сканира и ще ви каже в крайна сметка кой е идеалният за вас номер обувки на Nike. Целият процес отнема по-малко от минута.

Nike Fit ще може да измери стъпалата ви до милиметър, както и да определи дали десният ви крак е по-голям от левия или обратното. От компанията изтъкват, че на база на ранните тестове, те са доста уверени в технологията и планират да я превърнат в ключова опция в своето приложение – т.е. не става дума само за експеримент или маркетингов ход.

Разбира се, след като сте използвали AR инструмента, за да установите своя номер, тази информация ще бъде запазена във вашия Nike профил. И ако отидете в магазин, служителите ще знаят кой номер е най-подходящ за вас при различните модели само като сканират QR кода от приложението на Nike.

От компанията уточняват, че новата функционалност ще улесни и родителите, тъй като те ще могат да измерят стъпалата на своите деца у дома и това ще им спести време в магазините. Също така този инструмент може да се използва веднъж на няколко месеца и Nike Fit ще определя как се е променил номера на малчуганите при растежа.

През юли се очаква опцията Nike Fit да е достъпна в приложението в САЩ, а от компанията планират по-късно през лятото тя да бъде налична и за Европа.
още по темата

Потребителите на YouTube вече могат да пробват гримове онлайн

Новата функционалност с добавена реалност ще бъде пусната още през лятото
19.06.2019 / 04:55

Най-накрая ще може да пазарувате и през мобилните приложения на IKEA

Това е част от новата стратегия на компанията за повече дигитална търговия
28.05.2019 / 10:33

С помощта на Mozilla уеб базираната виртуална реалност ще стане достъпна за всички

Платформата Reach ще улесни създаването и разпространението на VR съдържание
23.05.2019 / 03:06

Facebook представи план как ще направи изкуствения си интелект по-толерантен

Компанията учи машините да работят за всички еднакво, независимо от цвета на кожата
02.05.2019 / 11:50

НБА с приложение за добавена реалност

Баскетболната асоциация и Magic Leap дават възможност на феновете да гледат едновременно мачовете на живо, повторения и акценти в множество виртуални "екрани"
26.03.2019 / 02:44
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.