VW започна да приема официално депозити в размер на 1000 евро за електрическия хечбек ID.3 в 29 страни в Европа. Прототипът, който вече е на поточните линии и се превръща в модел масово производство, идва в екслузивна разновидност "модел 1" - която включва 400 километра пробег с едно зареждане, навигация, гласов контрол. Цените започват от малко под 40 000 евро, но ще има и модели 1 Plus и 1 Max, които ще включват допълнителни екстри като осветление, добавена реалност и панорамни стъклени панели.

40 000 евро е доста солена цена за кола, която трябва да е достъпен електрически хечбек от среден клас. Въпреки това, всички ентусиасти, които си купят една от първите 30 000 бройки, ще получат 1 година безплатно зареждане в мрежата Ionity в Европа. Производството на ID.3 върви по план, а първите доставени бройки се очакват в средата на 2020-а година. Когато това стане, ще бъдат налични още модели, а базовият ще е с цена 30 000 евро и пробег 205 мили.

VW не казва кога ще започне да приема поръчки масово, но неофициално това се очаква по време на представянето на ID.3 на автоизложението във Франкфурт през септември.