Tesla обещава 1 милион роботизирани таксита до 2020-а година

До две години Tesla ще започнат да произвеждат коли, които нямат педали и волан
Дни преди официално да обяви финансовите си резултати за първото тримесечие, Tesla организира специално събитие, посветено на автономните технологии на компанията. Освен скучните разговори за инвестиции и планове, на събитието Илон Мъск съобщи, че Tesla планира да въведе в експлоатация флота от роботизирани таксита още от 2020-а година.

Оказва се, че работата по невронната мрежа, която лежи в основата на автономната технология на Tesla, е започнала още през 2016-а година. Всеки компютър, който се намира зад жабката в автомобилите Tesla е дублиран, за да може при проблем или отказ, втората машина да поеме контрол.
Самият Мъск не пропусна да се похвали, че Tesla "която никога не е проектирала силициев чип, е разработила и построила най-добрият чип от този вид в света". Той добави, че всеки един автомобил на компанията разполага с хардуер да бъде напълно автономен и всичко зависи от развитието на софтуера.

Пред пълната автономност обаче стои именно сериозен проблем в софтуера. "Софтуерният проблем не трябва да бъде омаловажаван", каза Мъск. "Това е много сложен проблем". Въпреки това, CEO-то обеща, че до 2020-а година по пътищата ще се движи флота от роботизирани таксита, които ще осигуряват автономен транспорт. Също така, до две години Tesla ще започнат да произвеждат коли, които нямат педали и волан!

още по темата

Audi показа концептуален проходим робо-автомобил

AI:Trail е четвъртата концепция на компания с "изкуствен интелект" в името
04.09.2019 / 08:26

Автопилотът на Tesla навъртя 1 милиард мили

Според Tesla, тези 1 милион мили са 10% от цялото разстояние, изминато от автомобилите на компанията
29.11.2018 / 01:42

Google ще пусне първата безпилотна таксиметрова услуга

Тя стартира през декември и в началото ще работи само в един град в САЩ
14.11.2018 / 12:26
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.