Изкуствен интелект създаде безкрайна Death Metal песен

Има физическо ограничение за хората, когато става дума за количеството Death Metal, което могат да произведат - пръстите ще се уморят, а гласните струни ще се скъсат след определено време. Благодарение на технологиите обаче, този проблем (ако изобщо можем да го наречем проблем) вече не съществува. Си Джей Кар и Зак Зуковски наскоро са стартирали YouTube канал, който излъчва непрекъснат поток от Death Metal, генериран от изкуствен интелект (AI).

Техният проект Dadabots използва невронна мрежа, за да идентифицира модели в музиката, да предвижда определени елементи и да ги повтаря. Резултатите са малко странни - най-вече защото тук ограниченията на човешкото тяло липсват - няма например истински паузи, необходими на хората, за да си починат или поемат дъх. Това, което присъства обаче, са бързите барабани, китари и изобщо отличителните белези на този стил. В интервю пред Motherboard Кар споделя, че Death Metal жанрът е много подходящ за подобно технологично упражнение, точно заради бързото темпо. Оказва се, че по-бавните жанрове са по-трудни за възпроизвеждане от AI.

Едва ли ще видим скоро роботизирани заместници на истински Death Metal музиканти на сцена. Въпреки това, Кар и Зуковски не смятат да спират - те планират да добавят към Dadabots способност за обратна връзка със слушателите в опит един ден тези ботове да задоволят и най-взискателните Death Metal фенове.

още по темата

Смартфон диагностицира заболявания по кашлицата

За целта е обучена невронна мрежа с хиляди записани звуци в комбинация с диагнози и симптоми
20.06.2019 / 10:44

Изкуствен интелект създаде нов спорт

Speedgate е базиран на информация от стотици съществуващи спортове
15.04.2019 / 03:37

Дудъл с изкуствен интелект на Google свири дуети с Бах

Забавата ще се появи по-късно днес и ще остане онлайн за 48 часа
21.03.2019 / 12:24
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.