Джак Ма: 12-часовите смени 6 пъти седмично са огромно благо

Основателят на Alibaba счита, че само упоритата и извънредна работа може да помогне на младите да успеят
Основателят на Alibaba Group, милиардерът Джак Ма, защитава извънредния труд. Той сподели мнението си в пост корпоративния профил на Alibaba в китайската социална мрежа WeChat.

"Личо аз считам, че възможността за работа шест дни седмично от девет сутринта до девет вечерта е огромна благословия. Много хора нямат такава възможност. Ако не работиш по този начин когато си млад, то кога ще можеш?", пише той.

Ма е уверен, че успехът е постижим само при влагане на повече усилия спрямо останалите. Той отбелязва, че всички негови служители са работили извънредно през първите години след създаването на Alibaba. Днес заради технологиите много хора седят без работа или постоянно са под заплаха да бъдат съкратени.

Джак Ма е най-богатият жител на Китай. През 2018 г. Forbes оцени състоянието му на 36 млрд. долара.

Той е роден през 1964 г. и получавайки мизерна заплата е работил като учител по английски и преводач. През 1999 г. основава Alibaba Group, която постепенно става най-голямата компания, занимаваща се електронна търговия и интернет плащания. През септември 2018 г. Ма освободи поста на генерален директор, но запази мястото като председател на борда.

Интересно е да се отбележи, че мнението ма милиардера за работната седмица се различава драстично от тенденцията, която се наблюдава на Запад. От години в Европа и САЩ се говори за четиридневна работна седмица. Неотдавна Международната организация на труда препоръча този модел, за постигане по-добър баланс между натоварване и почивка.
още по темата

AliExpress стартира опция за обединяване на пратки до Русия

В много случаи възможността ще е безплатна за получателя
03.09.2019 / 12:14

Китай използва хакерски инструменти на NSA срещу съюзници на САЩ

Според Symantec китайското разузнаване е пренасочило атака срещу цифровата инфраструктура на страната
13.05.2019 / 04:22
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.