Disney+ ще дебютира в САЩ на 12-и ноември за 6,99$ на месец

Услугата ще се опита да конкурира Netflix с глобален достъп скоро след премиерната дата
Walt Disney Company официално ще се присъедини към вече доста населената ниша със стрийминг услуги. Вчера компанията сподели повече подробности за Disney+, платформата за видео по поръчка, която трябва да се конкурира с гиганта Netflix.

Услугата изглежда е заела доста неща от големия си конкурент - подобно на Netflix, Disney+ ще използва алгоритми за предлагане на релевантно съдържание, с оглед на историята на вече гледани от потребителите филми и сериали. Част от рубриките ще бъдат Disney+ Originals (подобно на Netflix Originals), Recommended for you и Continue watching. Също по модел на Netflix, Disney+ ще дава възможност на потребителите да създават свои списъци с неща за гледане.

Платформата ще позволява един акаунт да създава много профили, като за всеки от тях ще е достъпна опцията "родителски контрол". Всички Disney+ оригинални заглавия ще бъдат налични за гледане веднага щом се появят официално по екраните. До момента Disney+ има партньорства с Roku и PlayStation 4, но се очаква поддръжка на доста марки умни телевизори и още конзоли. Услугата ще стартира официално в САЩ на 12-и ноември за 6,99$ на месец, като се очаква и други страни да се присъединят в последствие.
още по темата

Netflix достигна 148 милиона абоната

Стрийминг услугата не се притеснява от конкуренцията на Disney и Apple
17.04.2019 / 01:00

Netflix и Disney спират сериала Daredevil

Лентата се присъединява към архивите заедно с Iron Fist и Luke Cage
30.11.2018 / 11:25
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.