Canon представи EOS 250D – най-лекият DSLR с подвижен дисплей

Идеалният семеен DSLR фотоапарат?
Canon Europe обяви пускането на EOS 250D. Фотоапаратът е позициониран като семейно устройство и, според компанията, е най-лекият в света DSLR (огледално-рефлексен) фотоапарат с подвижен екран.

EOS 250D е наследник на модела 200D и предлага улеснен потребителски интерфейс за работа, 24,1-мегапикселов CMOS APS-C сензор, възможност заснемане за 4K видео, DUAL PIXEL автофокус и свързаност към смарт устройства. Камерата се отличава с най-новия процесор за обработка на изображения на CanonDIGIC 8, който захранва много от функциите на фотоапарата, включително запис на 4K филм, 4K time-lapse и 4K снимка от 4K видео.

В потребителския интерфейс е налице асистент, който предлага напътствия и съвети, въвеждайки потребителя в света нa DSLR фотографията. От Canon са се постарали да улеснят клиентите си да уловят преживяванията си по-творчески, с помощта на функцията "Creative assist".

Процесорът DIGIC 8 на Canon пък дава множество подобрения при автофокуса в режим Live View като автоматичен фокус върху окото, автоматичен оптимизатор на осветеността, цифров оптимизатор на обектива и приоритет на светлите тонове в кадъра.

EOS 250D се свързва чрез Bluetooth и/или Wi-Fi и безплатното приложение Canon Camera Connect за iOS и Android. Оттук снимките и видеоклиповете могат да бъдат прехвърляне на смарт устройството, прегледани и публикувани в социалните мрежи или споделени с приятели и семейство. Приложението улеснява и снимането от разстояние и може да е много удобно за заснемане на групово селфи.

EOS 250D се предлага в три покрития: черно, бяло със сиво и сребристо с кафяво. Фотоапаратът е част от екосистемата EOS на Canon, състояща се от над 80 обективи, светкавици и аксесоари, предлагащи оптимално богат избор, ако потребителите желаят да разширят творческите си възможности.

Фотоапаратът се очаква да бъде наличен на българския пазар от официалните търговци на Canon в края на април 2019 година.
още по темата

Canon спира серията DSLR фотоапарати EOS 7D?

Причината е концентрирането върху безогледални камери
30.05.2019 / 04:10

Ricoh: Някои от закупилите безогледални камери ще се върнат към DSLR-ите

Компанията, стояща за Pentax, няма намерение навлиза на безогледалния пазар
21.05.2019 / 11:55

Panasonic представи нов компактен безогледален фотоапарат

Според компанията Lumix GX880 е разработен за селфита
17.05.2019 / 08:08

Panasonic представи новите си пълнокадрови фотоапарати в София

Компанията навлиза в нов за нея сегмент в партньорство с Leica и Sigma
10.04.2019 / 12:55

Sony представи RX0 II – ново поколение компактна и устойчива камера

Утсройството е размер приблизително на GoPro и предлага голям сензор в устойчив корпус
27.03.2019 / 11:30
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.