Роботите на Boston Dynamics ще могат да виждат в 3D

Съвсем скоро те ще могат да работят във фабрики
Макар че роботите на Boston Dynamics често се появяват в забавни – а понякога и притеснителни – видео клипове в интернет, те все още не са част от нашето ежедневие. Това обаче съвсем скоро може да се промени, пише Engadget. Компанията прави голяма крачка напред в тази посока с придобиването на Kinema Systems.

Kinema използва дълбочинно обучение, за да осигури на роботизираните ръце 3D зрението, което ще им позволи да намират и преместват кутии. По този начин те ще могат да разпознават отделните продукти и да работят с обекти с различен размер. С тази сделка Boston Dynamics вече разполага със софтуера, от който се нуждаеше, за да направите своите роботи практични извън лабораториите. С други думи няма да чакаме още много дълго, преди да ги видим в някой склад.

На първо място компанията ще интегрира Pick в Handle – роботът, който автоматично премества кутии в складове. Инструментът обаче е независим, така че ще може да се приложи и в другите роботи на Boston Dynamics. И докато компанията усъвършенства Handle, вероятно тя ще продава технологията на трети страни – като Boston Dynamics Pick System. Все още обаче няма информация кога компанията ще започне да предлага Handle на производителите за техните складове.


Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.