Sony представи RX0 II – ново поколение компактна и устойчива камера

Утсройството е размер приблизително на GoPro и предлага голям сензор в устойчив корпус
Sony представи второто поколение на своята камера RX0. RX0 II е описван от компанията като "най-малкия и най-лекия в света компактен фотоапарат от висок клас". Утсройството е размер приблизително на GoPro камера и предлага голям сензор в устойчив корпус.

Новият модел вече предлага вътрешен 4K видеозапис, въртящ се на 180 градуса и до 90 градуса надолу LCD екран, който работи и под вода, както и нови решения за стабилизиране на изображението при видеозаснемане.

В сърцето на RX0 II е разположен 1-инчов 15,3-мегапикселов сензор и усъвършенстван процесор за обработка на изображенията BIONZ X. Фиксираният широкоъгълен обектив ZEISS Tessar T* 24mm F4.0 има скъсено минимално фокусно разстояние от 20 см, което го прави удачно решение за приложеня като селфита или продуктова фотография.

С размери от едва 59мм х 40.5мм х 35мм и тегло 132гр, камерата се побира лесно в джоба. Тя е водо-устойчива до 10 метра дълбочина, прахоустойчива, удароустойчива при изпускане от височина до 2 метра и издръжлива на натиск до 200 кг сила.

"Целта на разработката на оригиналния RX0 беше да се направи камера, която да дава възможност за нови форми на творческо изразяване чрез своя размер и технически възможности, споделя Ян Салмон Леганьор, директор Продуктов маркетинг в дивизията Digital Imaging на Sony Europe. Ние надградихме това с новия RX0 II и добавихме нови функционалности, които смятаме, че правят този фотоапарат идеален за всякакъв вид пътуване и ще работят еднакво добре както при фотографиране, така и при видеозаснемане в огромен диапазон от сценарии за снимане и създаване на влогове."

Sony представи RX0 II – ново поколение компактна и устойчива камера

RX0 II предлага 4K 30p вътрешен видеозаписi с пълно прочитане на всички пиксели без биниране, за да събере приблизително 1,7 пъти количеството данни, необходими за 4K видео. Този процес намалява появата на ефекта "моаре" и "назъбванията" при изображенията и осигурява гладки, висококачествени 4K кадри с изключителна детайлност и дълбочина.

Устройството разполага и с вградена електронна стабилизация за стабилни видеокадри, дори когато са заснети от ръка. Те могат да бъдат допълнително подобрени, когато се прехвърлят към смартфон или таблет, работещ с приложението "Movie Edit Add-on", където допълнителната информация, заснета по време на снимките, може да бъде обработена, за да се получи гладък видеоклип.

Допълнителните видео функции на RX0 II включват Super Slow Motion видеозапис при скорост до 1000 кадъра в секунда. Продуктът идва и с множество фотографски функции, като затвор, елиминиращ изкривяването на образа до 1/32000 сек., и може да снима с до 16 кадъра в секунда.

Комплектът RX0 II с грип за видеозаснемане VCT-SGR1 ще се предлага на пазара в Европа от май 2019 г. на цена от около 1599лв.
още по темата

Sony представи първия фотоапарат с 61-мегапикселов пълноформатен сензор

Alpha 7R IV ще се появи на пазара през август
25.07.2019 / 03:45

Новите фотоапарати на Зенит се появиха на пазара

Настоящите предложения на легендарната марка са разработени в партньорство с Leica
05.06.2019 / 10:56

Panasonic представи нов компактен безогледален фотоапарат

Според компанията Lumix GX880 е разработен за селфита
17.05.2019 / 08:08

Canon представи EOS 250D – най-лекият DSLR с подвижен дисплей

Идеалният семеен DSLR фотоапарат?
11.04.2019 / 08:17

Sony обединява поделенията си смартфони, фотоапарати, телевизори и аудиосистеми

Бизнесът за смартфони на компанията е довел до загуби в размер на $1 млрд.
29.03.2019 / 08:19
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.