YouTube изключи коментарите под видеа с деца

Причината е борба с педофилията
Сайтът за видеосподеляне YouTube обяви, че изключва възможността за оставяне на коментари на практика под всички клипчета, съдържащи малки деца. Причината е следната: през февруари редица медии и блогове съобщиха, че организирана педофилска мрежа, участници в която оставят коментари под такива видеа, благодарение на които материалите биват намирани от други.

Изключването на коментарите е реакция на YouTube заради тази информация. Причината обаче е и друга – големи рекламодатели като AT&T, Nestle и Hesbrpo напуснаха социалната мрежа заради проблема.

Според някои медии подозрителна активност на педофили в коментарите е забелязана още през 2017 г. Тогава представители на видеохостинга обявиха, че ще следят ситуацията и ще премахват ръчно подобни съобщения. По всичко личи, че това не е решило проблема.

Засега опцията за оставяне на коментари под видеа с деца е налице само в малък брой канали, че които съобщенията ще бъдат внимателно модерирани.
още по темата

Защо все повече хора смятат, че Земята е плоска?

Повечето клипове в YouTube са препоръчани, след като преди това потребителите са гледали други такива, свързани с конспирации
18.02.2019 / 04:48

YouTube ще опитва да спре масовото дислайкване на видеа

Проблемът стана виден, когато видеото 2018 Rewind постави рекорд по негативни оценки
04.02.2019 / 09:48

YouTube е изтрил 58 млн. видеа между юли и септември

Компанията е премахнала 1,7 млн. канала и над 224 млн. коментара
14.12.2018 / 11:18
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.