MWC 2019: Нови NB-IoT устройства за умен дом от Алтерко Роботикс

Ново поколение NarrowBand IoT (NB-IoT) устройства представи родната компания Алтерко Роботикс по време на Световния мобилен конгрес в Барселона. Те са част от нейната продуктовата линия за автоматизация на дома Shelly и включват умни сензори за пожар и дим и управление на качеството на въздуха, сензор за врата със сигнализация и аларма, смарт контакт, сензор за движение, умен бутон и др.

Сигурността винаги е била много важен аспект от човешкия живот. Хората по всяко време искат да бъдат информирани и сигурни за своята домашна безопасност. NB-IoT продуктовата линия на Shelly ще предложи на потребителите не само смарт защита от влизане с взлом, но и интелигентно засичане на непредвидени събития, които например могат да предизвикат пожар, като внезапно повишаване на температурата или поява на дим в дома им.

MWC 2019: Нови NB-IoT устройства за умен дом от Алтерко Роботикс

"NB-IoT е революционна технология и ако досега трябваше да свързваме всички наши най-използвани устройства като телевизори, компютри и смартфони към интернет, днес всичко в нашия дом може да стане смарт чрез NarrowBand IoT", обяснява Димитър Димитров, изпълнителен директор на Алтерко Роботикс.

Понастоящем Алтерко Роботикс също си партнира с Deutsche Telekom за разработването на носими устройства, използващи NB-IoT. Това ще бъдат ново поколение детски умни тракер часовници MyKi. Съвместната работа е част от Hub:raum програмата на Deutsche Telekom за разработка на иновации.

На MWC 2019 Алтерко Роботикс демонстрира и нова версия на умния часовник за деца MyKi Junior с модерен дизайн в три цветови комбинацииграфитено сиво, бледо розово и зелено. Устройството предлага възможности като двупосочни видео разговори, игри и други нови и забавни функции.

MWC 2019: Нови NB-IoT устройства за умен дом от Алтерко Роботикс

На изложението компанията представи и всички продукти от линията Shelly и своите най-нови разработки в сферата на тракер устройствата и здравеопазването: детските GPS/GSM часовници MyKi, детският смарт термометър MyKi Care, и тракер устройствата за домашни любимци MyKi Pet и за автомобили и товари MyKi Auto. Часовникът, тракерът за домашни любимци и термометърът в момента се продават в над 90 страни в партньорство с местните телекомуникационни оператори, включително световни лидери като Deutsche Telekom, Telenor, A1, Vodafone, Ooredoo Катар, Telekom Austria и др.
още по темата

Софтуерен ъпгрейд ще направи смарт часовниците много по-полезни

Устройствата вече ще могат да определят какво точно правим с ръцете си
08.05.2019 / 05:46

Анализатори разкриха кои са най-популярните умни часовници

Лидерът остава стабилен, но за втората позиция е налице борба
01.03.2019 / 02:01

Алтерко Роботикс представи първия в света часовник с възможност за видео разговори

Детският часовник MyKi Junior, умната камера Shelly Eye и умният сензор Shelly Sense се присъединяват към продуктовата линия на компанията по време на MWC
01.03.2018 / 12:00

Shelly Bulb + Shelly Plug - първи стъпки към умния дом

Подробно ревю и тест на умна крушка и контакт, които са българско дело
20.10.2017 / 12:00
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.