MWC 2019 – най-шантавите джаджи!

Mobile World Congress (MWC) в Барселона, е сред най-големите технологични събития на годината, където мобилната индустрия се развихря с анонси, концепции и прототипи. Но отвъд телефоните, лаптопите и носимите джаджи, винаги има поне няколко устройства, които стават популярни заради това доколко са чудати и странни. Нека видим няколко примера от MWC 2019.

Колан против запек

Ако разслабителните не ви вършат работа и имате хронична констипация, не се тревожете, защото вече има хай-тек решение на проблема ви. Mowoot 1 е колан, който се поставя на талията и масажира стомаха. Разбира се, има различни програми и степени за масажа, които трябва да накарат нещата да се случват по начина, по който трябва да се случват. Цената обаче, е сериозна – 649 евро за европейския пазар.

MWC 2019 – най-шантавите джаджи!


Умни предпазни кори за футболисти

От роботи до автономни коли, изкуственият интелект е нещо, което започва да навлиза във все повече сектори. Сега, технологията е готова да превземе света на предпазните кори, които използват футболистите. Компанията Oliver е разработила интелигентни кори предназначени за аматьорския футбол. Корите събират данни в реално време, а ИИ алгоритъм анализира представянето на футболиста и дава насоки и съвети за подобряване на ефективността. Цената на корите е 199 долара.

MWC 2019 – най-шантавите джаджи!


Химикалка, която пише с прави линии

Lainova са разработили химикалка, която позволява изобразяването на идеално прави линии. Да, сбогом линиики, на среща ви е Jet Ride! Jet Ride на практика е обикновена химикалка, но има две колелца-рамки, които не позволяват разкривяването на писеца. Това гениално изобретение ще струва едва 3 евро в Европа.

MWC 2019 – най-шантавите джаджи!


Устройство против хъркане

Изглежда вече е практика на всяко тех изложение да има по един нов уред, който би трябвало да ни избави от хъркането. На MWC 2019 това е Nasal Breathing Maker. Устройството много напомня на медицинска лепенка, която захваща брадичката и зоната между носа и горната устна. На практика, трябва да държи устата ви затворена и да налага отварянето на ноздрите. Nasal Breathing Maker ще има собствена кампания през Indiegogo, която ще стартира на 4-ти март.

MWC 2019 – най-шантавите джаджи!


Royole шапка и фланелка с екрани

Royole ни напомнят, че гъвкавите екрани не са запазена марка за мобилните устройства – в близко бъдеще можем да видим и доста по-фриволни приложения. Като например, шапка с екран и фланелка с екран. Идеята е, че можете да стриймвате каквито снимки и клипове пожелаете към 8-инчов почти 2K дисплей, благодарение на RoStyle iOS и Android приложенията.

MWC 2019 – най-шантавите джаджи!


Това не са концепции или прототипи. Шапката и фланелката с гъвкави екрани могат да се закупят, но на доста солени цени – отделно струват по 900 евро, но ако ги закупите в комплект, тогава ще струват 1300 евро.

MWC 2019 – най-шантавите джаджи!

още по темата

MWC 2019 – интересните нови телефони

Всички нови телефони от Мобилния конгрес в Барселона - събрани на едно място
28.02.2019 / 10:33

MWC 2019: Първите терабайтови microSD карти са факт

Прототипи видяхме още през 2016 г., а финалните продукти идват едва сега
27.02.2019 / 08:23
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.