Гейминг лечение на пост-февруарска депресия

Съвети към дамите как да се утешат, ако принцът си е отишъл заедно с трите дамаджани вино след 14-и февруари
Месецът на романтиката, любовта и виното е към края си. Отива си като оставя след себе си смачкани рози конфети, прокъсани плюшени сърца и петна от вино и евентуално отнасяйки голяма част от измислената романтика и не дай си боже, любов. И как, приятели мои, средностатистическия човек да преживее тази смяна на емоционалните сезони? Някои биха казали с гейминг и това съвсем не е най-лошия вариант (особено с оглед на практическото призоваване на демони, вуду-направи си сам ръкоделия и спорадичните посещения на групова йога). И неслучайно доста теми за играта като самопомощ по многобройните форуми се начеват именно през февруари.

И докато геймингът предлага наистина вселенски възможности за нараненото мъжко его започвайки от любимия окуляр на снайпера и приключвайки в морето от съмнителни азиатски симулации, то как стои въпроса при нежния пол?

Гейминг лечение на пост-февруарска депресия

На един клик разстояние пред всяка съкрушена девойка стои специализиран сайт за момичешки игри, в който всяка умопомрачително страхотна и невероятна героиня преживява своя епичен брейкъп. Щом и приказните принцеси не са защитени от изоставяне, смятайте. Въпросната обзета от предпролетна тъга мома може да потъне в шарения и безпроблемен свят на Yoshi’s Woolly World (или по-терапевтичните варианти като Stardew Valley и Animal Crossing ). Или във вълнуващата и все пак реалистична вселена на игра от серията "Persona". Някои се измъкват от емоционалната безизходица следвайки смахнатия лабиринт на "Kentucky Route Zero".

Гейминг лечение на пост-февруарска депресия

Оказва се, че чисто адреналиновите варианти не са типично мъжки: някои девойки признават, че ги утешава коктейла между пъзели тип "избоди ми очите" и безсъзнателното пуцане във Fallout или Doom, битките на Soulcalibur и безкрайния тактически кошмар на Shin Megami Tensei Nocturne. Skyrim също не е запазен изцяло за мъжката аудитория.

Гейминг лечение на пост-февруарска депресия

И все пак къде по-сигурно да избяга едно момиче от натрапчивите спомени за чаровния принц, освен в обятията на още по-чаровен (не, сериозно, кой бивш любим може да се намаже на малкия пръст на Гералд от Ривия, а?). Слава на боговете на игрите и виното, че са измислили RPG жарна. Колкото до мен, аз ще храня вечна признателност към Байоуеър заради първите три части на Mass Effect.

Гейминг лечение на пост-февруарска депресия

Прочие, игрите помагат. Стига само да не става дума за най-тежките и трагични случаи: да се знае там вършат работа единствено безкрайни сесии "спайдър солитер".
още по темата

NVIDIA: Геймърите, играещи при 144 кадъра в секунда са по-успешни от тези с 60

Настоящият "стандарт" за плавен геймплей може да ви ограничава
08.03.2019 / 02:09

10 игри за Playstation 4, които трябва да изиграете

Нашата класация за най-качествените ексклузивни заглавия за конзолата на Sony
07.03.2019 / 02:26

10 хай-тек подаръка за Свети Валентин

Хай-тек подарък за Свети Валентин може и да не звучи романтично, но може да е нещо различно, полезно и забавно...
03.02.2019 / 09:31

Безплатната мобилна игра "Уно" на Mattel е достъпна за целия свят

Приложението вече е налично за iOS и Android
18.01.2019 / 03:30
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.