Вече можете да блокирате фоновото проследяване на локацията във Facebook за Android

Ъпдейтът идва след информация, че компанията е използвала тези данни, за да проследи изчезнали стажанти
Facebook обяви, че добавя нова опция за защита на неприкосновеността на личната информация. Тя ще позволи на потребителите на Android да изключат проследяването на локацията, когато не използват приложението, пише Engadget. Промяната идва дни, след като стана ясно, че социалната мрежа е използвала тези данни, за да следи стажанти и други хора, които компанията възприема за "вероятно заплаха".

Досега потребителите на Android можеха да изберат между всичко или нищо по отношение на споделянето на своето местоположение. Ако потребителите дадат на приложението достъп до своята локация, то може да събира тези данни независимо от всичко – дори когато не се използва самото приложение. Промените добавят условия към тази функция, като сега ще можете да избирате дали да споделите информацията за своята локация, когато приложението е затворено. Apple вече позволява това, така че социалната мрежа не е добавяла новата опция в iOS.

Ако използвате Facebook за Android и историята за местоположението е включена, проследяването ще остане по подразбиране – макар че трябва да получите уведомление за новата опция. Също така можете ръчно да промените настройките във всеки един момент като отворите приложението, отидете на менюто Settings and Privacy и изберете Location Settings.

Въпреки че Facebook преустановява своите практики в основното си приложение, компанията експериментира с възможности за проследяване през Instagram и наскоро патентова технология, която може да предвижда къде отива даден потребител.
още по темата

Google пази историите за придвижванията на потребителите в продължение на 10 години

Информацията може да бъде предоставяна на властите
16.04.2019 / 04:17

Нови 540 млн. са жертва на теч на данни от Facebook

Личната информация от профилите е публикувана в облачните сървъри на Amazon
04.04.2019 / 11:52

Facebook премахва 2632 фалшиви профила и страници

Русия, Иран, Македония и Косово са били замесени
27.03.2019 / 03:02

Как да откриваме фалшиви предложения за регистрация през Facebook

Фалшиви регистрации с Facebook крадат потребителски данни
13.03.2019 / 03:00
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.