Два нови фотоапарата от Panasonic

Компанията представи два модела с 30- и 16-кратно увеличение.
Два нови фотоапарата с голямо оптично увеличение представи Panasonic. Моделът Lumix TZ95 е компактен и се описва като подходящ за пътувания, а FZ1000 II е оборудван с по-голям 1-ичов сензор.

Lumix TZ95 е със стандартен за класа си 1/2,3-инчов сензор, предлагащ 20,3 мегапиксела резолюция. Пред него е разположен LEICA DC VARIO-ELMAR обектив с 30-кратно оптично варио и стабилизация. Апаратът разполага още с въртящият се заден дисплей, както и електронен визьор.

Според Panasonic автофокус системата на TZ95 може да сработва за приблизително 0,1 секунди. Моделът има възможност за снимане в серия с 10 кадъра в секунда при фиксиран автофокус (AFS) и с 5 кадъра в секунда при следене на обекта (AFC).

Фотоапаратът предлага известната функция на Panasonic 4K Photo (4K Фотография), чиято цел е да улеснява заснемането на бързо случващи се събития. При нея се прави бърза серия от 4K снимки (на практика видео), след което потребителят може да избере най-подходящите кадри.

Два нови фотоапарата от Panasonic

Нови допълнения са функциите Auto Marking (Автоматично маркиране) за бързо избиране на най-подходящите кадри и Sequence Composition (Композиция от последователни движения) за комбиниране на различни кадри в една снимка със специални ефекти.

Вградената Bluetooth и Wi-Fi свързаност позволява бързо и лесно споделяне на снимки със семейство и приятели. Поддръжката на BLE (Bluetooth Low Energy) дава възможност за автоматично прехвърляне на изображенията в смартфон или таблет и качването им социални мрежи при минимална консумация на енергия. Батерията на фотоапарат пък позволява правене на почти 400 кадъра с едно зареждане.

Фотоапаратът ще се предлага на пазара от април месец.

Lumix FZ1000 II пък е оборудван с по-голям 1-инчов 20,1-мегапикселов MOS сензор сензор и обектив LEICA с 16x оптично варио. Диапазонът на блендата е диапазон на блендата от f/2.8-4.0. Panasonic описват модела като "полупрофесионален фотоапарат за най-запалените фото ентусиасти".

Два нови фотоапарата от Panasonic

Моделът е оборудван с 5-осев хибриден оптичен стабилизатор на образа "5-axis Hybrid O.I.S.+", компенсиращ заклащането на фотоапарата по време на снимане. Автофокусът може да сработва за приблизително 0,09 секунди. Предвидено е високоскоростно снимане в серия с 12 кадъра в секунда (AFS) и висока скорост на затвора 1/16000 (в режим с електронен затвор).

FZ1000 II също е оборудван с функцията 4К Photo. Други интересни 4K функции са Post Focus, Focus Stacking и възможността за комбиниране на няколко изображения в един кадър с интересен ефект за изразяване на движението.

Дисплеят на гърба пък предлага сензорно управление и свободен ъгъл на въртене – до 180 градуса настрани и 270 градуса нагоре и надолу – за удобно снимане от всеки различни ъгли.

Видеолюбителите могат да заснемат изключително гладко и качествено видео с висока QFHD резолюция от 3840x2160 пиксела при 30/25/24p.
още по темата

Sony обяви 135mm пълноформатен обектив с подобрено боке

Компанията представи и Bluetooth дистанционно за фотоапарати
28.02.2019 / 08:15

Canon представи достъпен фотоапарат със сменяеми обективи

Компанията обяви и че работи върху седем нови RF обективи
14.02.2019 / 12:24

Panasonic ракзри подробности за новите си пълноформатни си фотоапарати

Компанията показа и три нови обектива за L байонет
01.02.2019 / 05:07

Sony обновява потребителския си клас безогледални камери с α6400

Това ли е новият базов модел на компанията?
16.01.2019 / 10:34
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.