Русия може да изпробва пълно прекъсване на интернет

Страната ще тества пълна комуникационна изолация
Руските власти и доставчиците на интернет свързаност обмислят провеждане на пробно изключване на страната от Световната мрежа, съобщи РБК. Целта на експеримента е да се провери дали може да бъде изпълнен законопроект за автономност на т.нар. Рунет (т.е. частта от Мрежата, в която се използва руски език).

Авторите на законопроекта коментира, че подобна мярка е необходима в случай на атака. Пояснява се, че в случай на прекъсване работата на тринадесет сървъра, намиращи се извън Русия, които се използват за съхраняване на домейни, цялото население на страната ще бъде лишено както от вътрешни така и от външни комуникации.

От обясненията на авторите на закона може да се заключи, че целта е да се създаде инфраструктура, която да осигури работата на руската интернет инфраструктура в случай на атака с отрязване на достъпа до споменатите по-горе сървъри.
още по темата

Facebook тайно плаща на потребители за пълен достъп до техните данни

VPN приложение, наречено Facebook Research, позволява на компанията да има пълен достъп до цялата смартфон и уеб дейност на включилите се в програмата
30.01.2019 / 03:46

Бъг в играта Fallout 76 изключи ядреното оръжие по празниците

Според Bethesda пач за този проблем трябва да се появи още днес
03.01.2019 / 12:14
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.