Ясни са финалистите в конкурса 2019 Sony World Photography Awards в разделите Любители и Младежи

Състезанието отчита рекорден интерес, победителите ще бъдат обявени на 17 април
Световната фотографска организация представи финалистите в разделите за любители и младежи във фотографския конкурс 2019 Sony World Photography Awards, който награждава най-добрите снимки в света от 2018 г. В четирите категории на конкурса (който ще отличи най-добрите снимки в от 2018 г.) са подадени за участие над 326 000 фототворби, което е рекорд в историята му.

Десетте победители в отделните категории за любители ще бъдат обявени на 26-ти февруари, а големите победители сред младежите и любителите – на 17-ти април 2019 г. Финалната селекция в раздела за професионалисти пък ще бъде обявена на 26 март 2019 г.

Най-голям брой участия са подадени от Великобритания, Италия и САЩ, а Мексико, Индия, Корея и Великобритания регистрират най-голям ръст в броя снимки, включени в конкурса. Категориите Пейзаж и Портрет във всички раздели доказват своята непреходна популярност, а по-новите категории като Криейтив се утвърждават като реална възможност фотографите да променят границите на фотографията като изкуство.

©Jennifer Bin, Canada (заглавната снимка пък е дело на ©Александр Власюк от Русия)

©Jennifer Bin, Canada (заглавната снимка пък е дело на ©Александр Власюк от Русия)


Финалната селекция при любителите обхваща фототворби, избрани в десет конкурси категории. Темите и обектите варират подводни кадри и внушителни портрети до градски сцени и пейзажи. Тази година в този конкурсен раздел е включена новата категория Криейтив, а категориите Култура и Пътуване са привлекли нови партньори – Culture Trip и Eurostar.

Любителите-финалисти се състезават за спечелването на призовете в отделните категории, както и за титлата Любител фотограф на годината с награда от 5000 щатски долара.

Провеждани от Световната фотографска организация, международно признатите Sony World Photography Awards се провежат вече 12 години. Те са покриват четири раздела: Професионалисти (за поредица творби), Любители (за самостоятелни кадри), Студенти (за академични институции) и Младежи (на възраст 12-19 години).
още по темата

Panasonic ракзри подробности за новите си пълноформатни си фотоапарати

Компанията показа и три нови обектива за L байонет
01.02.2019 / 05:07

Apple с ново издание на конкурса "Shot on iPhone"

Ако ще споделяте снимки обаче, обърнете внимание на "дребния шрифт"
24.01.2019 / 01:09

DxOMark: Камерата на Huawei Mate 20 Pro не е по-добра от тази на P20 Pro

По-старият модел дори има известни предимства
21.01.2019 / 12:35

Петте камери на Nokia 9 може да се управляват с технология на Light

Налице са много прилики между описанията на Nokia 9 и технологията, стояща зад камерата Light L16
07.01.2019 / 01:11
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.