Потребители на криптоборса загубиха $190 млн. след като създателят и почина

QuadrigaCX дължи на клиентите си над 190 милиона долара в криптовалута и превалутирани средства
Канадската криптоборса QuadrigaCX официално заяви, че не може да изплати над 190 милиона долара на потребителите си, след като 30-годишният основател Джералд Котен - единственият човек с парола към "трезора" - почина неочаквано в Индия.

В свидетелство под клетва пред Върховния съд на Нова Скотия, вдовицата Дженифър Робертсън заяви, че QuadrigaCX дължи на клиентите си над 190 милиона долара в криптовалута и превалутирани средства. Криптоборсата е подала молба за финансова протекция, защото не може да достъпи средствата, които се намират на "студено съхранение" в портфейл, защитен с единствена парола, която само Котен е знаел.

Вдовицата също твърди, че Котен е бил единственият, който е носел отговорност за управлението на средствата в борсата. QuadrigaCX обяви официално смъртта на създателя си Котен в средата на януари - причината е усложнения при заболяването на Крон. Котен е бил в Индия с цел да основе сиропиталище за деца в нужда. Жената на починалия има достъп до лаптопа, на който се съхраняват средствата, но технически експерти не са в състояние да ги достъпят без паролата.

Това е доста важен урок за криптопазара като цяло и за начина, по който трябва да бъдат управлявани и съхранявани средствата. Случаят едва ли ще помогне на доверието в криптовалутите, особено с оглед на спада на повечето токени през последните няколко месеца.
още по темата

Тайното копаене на криптовалути е най-популярната онлайн заплаха за 2018 г.

Този тип зловреден код е много доходоносeн и труден за засичане
17.01.2019 / 03:38
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.