С новата версия на Firefox по-лесно ще управлявате неприкосновеността на данните си

Вече можете да адаптирате инструментите към своите нужди
От години Mozilla поставя неприкосновеността на данните в центъра на Firefox. Компанията обаче осъзнава, че това има значение единствено ако за потребителите е удобно да използват подобни функции. Компанията пусна ъпдейт за десктоп версията на браузъра, който едновременно опростява опциите и предлага по-силни инструменти. Firefox 65 включва подобрена секция Content Blocking, която ви дава три опции: Standard (блокира известните тракери в частните сесии), Strict (блокира тези тракери във всички сесии) и Custom. Можете да изберете да се доверите изцяло на вградените функции или да настроите опциите според своите предпочитания, но каквото и да изберете със сигурност няма да компрометирате своята сигурност.

Новата версия обаче предлага още възможности. Тя вече поддържа видео формата AV1 в Windows и WebP за изображения. А ако сте в групата на използващитe Mac, то ще се радвате да чуете, че Firefox ще зарежда уебсайтове, изпратени през Handoff от вашето iOS устройство. Като цяло в новата версия има различни функционалности за всички, дори за онези, които не са обсебени от настройките за неприкосновеност.
още по темата

Популярни приложения за iPhone тайно записват екрана на потребителя

Никой не контролира поведението на мобилните приложения
07.02.2019 / 11:24

Mozilla ще спира звука на автоматично стартиращи видеа във Firefox

Потребителите ще имат опцията да се откажат от тази функционалност и да оставят видеата да се пускат автоматично
05.02.2019 / 09:44

Firefox с нова функция за защита на потребителските данни

Браузърът на Mozilla ще известява ако сайтът, в който влизате, е станал жертва на хакерска атака и ще позволява да проверите дали имейлът ви е компрометиран
19.11.2018 / 03:02

Firefox е с нова и по-добра защита от проследяване

Ъпдейтът превръща всяко сърфиране в мрежата в поверително
24.10.2018 / 10:39
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.