Бъг при FaceTime ви позволява да подслушвате човека отсреща, преди да е вдигнал

От Apple уверяват, че се работи по решение
Може би ще искате още на момента да изключите FaceTime. Нов бъг в iOS 12 позволява на обаждащия се да чува звуци от микрофона на търсения, дори преди той да е вдигнал. Проблемът е свързан с новата опция Group FaceTime, въведена в iOS 12.1. От Apple уверяват, че вече се работи по случая и скоро бъгът ще бъде отстранен.

Реакцията на компанията беше незабавна, като според страницата System Status, опцията Group FaceTime в момента е временно недостъпна. "Запознати сме с проблема и той ще бъде разрешен със софтуерен ъпдейт по-късно тази седмица", отбелязват от Apple.

Неприятно обаждане
На практика бъгът позволява да чувате човека, на когото звъните, ако го търсите през видео чата FaceTime и след това се добавите като страна в Group FaceTime. Дори другият да не вдигне, все пак ще можете да чуете през техния микрофон, докато не затворите. Разбира се това работи само ако и двата телефона разполагат с Group FaceTime – т.е. iPhone 6s или по-нов модел с iOS 12.1 или следваща версия.

Освен това ако някой ви се обажда през FaceTime и затворите, то телефонът ви ще започне да изпраща видео. Най-вероятно тогава ще можете и да чуете разговора от другата страна, но едва ли ще сте наясно, че изпращате аудио и видео, дори без да сте приели обаждането.

Какво можете да направите?
Трябва да имате предвид, че това означава, че всеки, който ви се обажда през FaceTime ще може да ви чува, затова за момента е по-добре да изключите FaceTime, ако сте притеснени. Това може да се направи доста лесно. Отидете в приложението Settings, намерете FaceTime, изберете го и го деактивирайте с бутона, който виждате отгоре. Друг вариант е просто да изберете режим Do Not Disturb, който ще отклонява входящите разговори.

Това е един изключително голям бъг, особено от страна на компания, която приема въпросите за сигурността и неприкосновеността толкова сериозно. Също така е един от онези случаи, които те карат да се замислиш как подобен проблем е бил открит. Всъщност обяснението в случая е доста просто – някой случайно е кликнал своето собствено име, докато е опитвал да добави друг човек в разговора.
още по темата

Теленор с оферта за неограничени видео-разговори в България и ЕС

Новата възможност става възможна с абонаментен план Джуниър 11.99 и MyKi Junior
20.03.2019 / 03:50

Как да прехвърлим снимките си от iPhone на компютър с Windows 10

Съхранявайте копия на снимките си на домашния компютър
04.02.2019 / 03:09

900 млн. е установената база потребители на iPhone

Компанията загатва за падане на цените в някои държави
30.01.2019 / 10:46

Apple може би ще създаде абонаментна услуга за игри

Ще стане ли компанията следващия Netflix на игрите
29.01.2019 / 11:08

Бъг в ES File Explorer дава лесен достъп на хакери до смартфона ви през Wi-Fi

Съветваме ви, ако ползвате приложението, засега да го деинсталирате
18.01.2019 / 05:52
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.