Facebook ще спре приложението за снимки Moments на 25 февруари

Причината е липса на популярност сред потребителите
Използвате ли приложението Moments на Facebook, за да споделяте своите снимки в социалните мрежи? Не? Не сте единствените. Компанията съобщи, че спира Moments на 25 февруари, отчасти заради малкия брой потребители, използващи услугата. Ако имате колекция, която бихте искали да запазите, то можете да посетите специален уебсайт преди май 2019, за да свалите своите снимки и видео клипове.

С това обаче не се слага край на цялата идея зад приложението. От Facebook уточниха, че ще продължат да предлагат начини за запазване на спомените в основното приложение. Все пак с този ход става ясно, че компанията се отказва от своя най-пряк опит за конкуриране с Google Photos, предлагащо редица функции като автоматично генериране на филм от кадри.

Спирането на приложението обаче илюстрира един от основните проблеми, с които се сблъсква социалната мрежа: да спечели потребителите за приложения, които са отделно от нейното основно. Paper, Lifestage и други бяха преустановени през последните години, като основната причина беше липсата на популярност. Очевидно Facebook не може да убеди потребителите да променят своите навици и към момента най-голяма активност продължават да генерират основното приложение на компанията и Messenger.
още по темата

Как да прехвърлим снимките си от iPhone на компютър с Windows 10

Съхранявайте копия на снимките си на домашния компютър
04.02.2019 / 03:09

Ще сте по-щастливи, ако не посещавате Facebook един месец, показва проучване

А след това ще губите по-малко време и в другите социални мрежи
01.02.2019 / 01:39

Facebook тайно плаща на потребители за пълен достъп до техните данни

VPN приложение, наречено Facebook Research, позволява на компанията да има пълен достъп до цялата смартфон и уеб дейност на включилите се в програмата
30.01.2019 / 03:46

Следващата I/O конференция на Google започва на 7 май

Очакват ви Android Q, подобрен Google Assistant и още...
28.01.2019 / 11:21

Facebook въвежда опция за създаване на петиции

Това е силен инструмент, но има риск от злоупотреби
21.01.2019 / 12:09
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.