Навиващият се телевизор на LG може да струва над $20 000

LG Electronics представи на CES 2019 първия в света телевизор с навиващ се на ролка екран. Моделът носи името Signature OLED TV R. Засега той ще се предлага само в един размер – с диагонал на екрана от 65-инча.

От компанията не споделят дали възнамеряват да предложат и други модификации. По всяка вероятност от там ще изчакат, за да видят дали ще е налице достатъчен интерес към имиджовия им продукт.

LG засега не споделят конкретен срок за появата на телевизора на пазара, нито неговата цена. Очаква се той да бъде пуснат в продажба някъде през 2019 г. Според различни предположения в интернет сумата, която производителят ще иска за него може да е над 10 и дори 20 хил. долара. Твърде вероятно е това да е най-скъпият телевизор на компанията.

"В последните години основната тенденция при телевизорите е да увеличават големината на екраните си и разделителната си способности, а потребителите продължават да търсят по-вълнуващи зрителни преживявания – пишат от LG в съобщение до медиите. Големите и обемни стари модели телевизори доскоро доминираха пространството в домовете, но новите модели предлагат утра тънки екрани и дизайн, който да е приятен акцент във всяко помещение." Следващата стъпка, според компанията, може да е функция за навиване – екранът да се показва когато устройството се използва.

Създавайки модела от LG поначало са се отказали от идеята за компактно устройство, което да се навива на ръка. Още не ниво прототип той се е сдобил с масивна основа, в която е побрана цялата електроника, аудио системата (Dolby Atmos) със сумарна мощност от 100W, както и механизмът за навиване. Така продуктът е предназначен стриктно за поставяне на хоризонтална повърхност и не може да бъде закачен на стената например.

Най-интересният компонент на Signature OLED TV R, разбира се е гъвкавата матрица. Тя е произведена от самата LG и е монтирана на специална полимерна подложка. Резолюцията на панела е 4K, като той поддържа още HDR, а честотата на опресняване е 120Hz.

Потребителите могат да управляват устройството с гласови команди чрез системата за изкуствен интелект Alexa на Amazon и новите допълнителни системи за 2019 – AirPlay 2 и HomeKit на Apple. Налице е и HDMI 2.1 вход, което вероятно означава, че устройството ще поддържа и работа с 8K съдържание.
още по темата

Bang & Olufsen представи телевизор и саундбар в София

Луксозната марка показа продуктите в своя нов шоурум
06.12.2019 / 03:13

LG засега не възнамерява да пуска сгъваем смартфон

Компанията разполага с необходимите технологии, но предпочита да изчака и оцени реакциите
19.02.2019 / 08:17

MWC 2019: LG G8 ще използва дисплея като усилвател за аудио

Crystal Sound OLED е нова технология от LG, която трябва да допадне на аудиофилите
18.02.2019 / 11:47

LG и Huawei показват първите си 5G устройства на Mobile World Congress

Китайската компания ще покаже своя модел със сгъваем дисплей, LG залага на висока производителност и възможност за продължителна поддръжка на високи скорости
24.01.2019 / 04:46

Samsung представи първия по рода си 15.6-инчов 4K OLED дисплей

Първите лаптопи с новите панели се очаква да бъдат Dell XPS 15, Alienware m15 и G 15, и Spectre x360 OLED на HP
23.01.2019 / 03:07
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.