CES 2019: Вече можете да си купите преносима фурна, захранвана със слънчева енергия

Цената на устройството е 400$
По време на международно изложение за потребителска електроника Consumer Electronics Show (CES) се представят различни интересни джаджи. Но освен обичайните лаптопи и смартфони могат да се намерят и доста необичайни предложения. Такъв е примерът с преносимата фурна, захранвана от слънчева енергия на GoSun – Fusion. Тя разполага с интегрирана система за нагряване, която може да затопли до 280 градуса по Целзий, позволявайки ви да сготвите ястие до 20 минути само със слънчева светлина. От компанията отбелязват, че Fusion е пет пъти по-ефективна от традиционна печка и може да готви храна със същото количество енергия, необходимо за захранването на електрическа крушка.


CES 2019: Вече можете да си купите преносима фурна, захранвана със слънчева енергия


Благодарение на своя уникален дизайн, който използва вакумна тръба за съставките, Fusion също така ви позволява да приготвите ястия, които обикновено не могат да се сготвят навън. Например можете да изпечете или претоплете хляб, а също така и да изпържите нещо. В допълнение устройството може да се комбинира с други екологични уреди като батерия за зараждане на телефон или 20-ватов сгъваем соларен панел. Разбира се, тези уреди се продават отделно.

GoSun освен това предлага и охладител, също захранван със слънчева енергия. Компанията планира до лятото и двете устройства да бъдат достъпни за всички, желаещи да ги купят. Можете да си поръчате предварително Fusion сега от сайта на GoSun за 400 долара, а охладителят е на цена 600 долара.


CES 2019: Вече можете да си купите преносима фурна, захранвана със слънчева енергия

още по темата

Скоро ще можете да зареждате телефона си на светлината на настолна лампа

Новите устройства събират светлината от вътрешни източници и я превръщат в енергия
18.03.2019 / 10:54

CES 2019: Какво ново показа Sony по време на изложението?

Серията телевизори BRAVIA MASTER и системата за ново музикално изживяване 360 Reality Audio са само част от продуктите на компанията, които са изложени в Лас Вегас
08.01.2019 / 01:01

CES 2019: Samsung пуска нови роботи и екзоскелет

Това е изцяло ново поле на развитие за компанията за потребителска електроника
08.01.2019 / 11:44

CES 2019: MSI представи два нови лаптопа за създателите на съдържание

PS63 Modern разчита на модернизирана преносима конструкция и мощна производителност, а P65 Creator осигурява по-добър контраст и по-живи цветове благодарение на 4K HDR панел
08.01.2019 / 11:28

CES 2019: Toyota тества едновременно две автономни системи за Lexus

Едната сега помага на шофьорите, а другата в крайна сметка изцяло ще ги замени
08.01.2019 / 10:56
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.