Chrome вече няма да позволява на сайтовете да блокират бутона за връщане

Браузърът ще показва само сайтовете, които наистина искате да посетите
Ако сърфирате в мрежата достатъчно дълго, то неминуемо ще попаднете на сайт, който отказва да зачете бутона за връщане в браузъра – обикновено заради реклами. Google скоро може да сложи край на тези препращания. Наскоро публикувани промени в кода показват, че компанията обмисля начин да се справи с този проблем. Chrome ще открива опити за манипулиране на вашата история и ще ви уведомява или няма да позволява влизания в сайтове, които не искате да посещавате.

Няма обаче данни, че Google ще наказва собствениците на сайтовете. Наскоро обаче търсачката започва да блокира измамните сайтове, които използват фалшива система за уведомления и други подобни тактики, за да заблуждават потребителите.

Също така не се надявайте тази нова опция да достигне до завършената версия на Chrome. Въпреки това трябва да се има предвид, че Google предприема все повече стъпки, за да се бори с лошото поведение в мрежата, и блокирането на бутона за връщане е едно от тях.
още по темата

Google получи "зелена светлина" за развитие на проекта си Soli

Платформата използва широколентов радар за улавяне на движенията на ръцете, превръщайки ги в команди за мобилни устройства
03.01.2019 / 01:22

Как да се предпазим от измами в интернет по време на празниците

Предстои най-активният период и за киберстъпниците
22.11.2018 / 05:45

Google въвежда нови правила за сигурност на разширенията за Chrome

Най-голямата търсачка ще изисква от разработчиците ясно разбираеми кодове, задължава ги да въведат двуфакторна автентикация на профилите си в Chrome Web Store
02.10.2018 / 01:55
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.