LG се кани да пусне на пазара навиващ се на руло телевизор

Компанията показа негов прототип преди около година
През 2019 г. корейците от LG възнамеряват да пуснат на пазара 65-ичов телевизор, чиито екран може да се навива на руло. Това съобщи Bloomberg, цитирайки собствени източници.

Идеята на продукта е когато потребителят пожелае да гледа филм или телевизия устройството да се разгъва. В останалото време екранът му може да е прибран кутия, играеща роля на стойка. Също така дисплеят може да бъде разгъван и частично, ако за изобразяването на конкретното съдържание е необходима по-малка площ.

LG се кани да пусне на пазара навиващ се на руло телевизор

LG показа прототип на навиващия се OLED телевизор на изложението CES 2018 през януари. Сред неговите особености бе спомената още технологията Crystal Sound, при която самият дисплей служи и за говорител. Тогава от компанията не споделиха повече информация за продукта. Сега обаче, ако можем да вярваме на източника на Bloomberg, компанията възнамерява да стартира серийно производство.

От медията отбелязващ още, че LG и американският оператор Sprint възнамеряват да проведат презентация на 5G смартфон на изложението MWC 2019, което ще се проведе през февруари. Що се отнася до смартфон със сгъваем екран, то по данни на източниците компанията не планира да пуска такъв през 2019 г.
още по темата

LG и Huawei показват първите си 5G устройства на Mobile World Congress

Китайската компания ще покаже своя модел със сгъваем дисплей, LG залага на висока производителност и възможност за продължителна поддръжка на високи скорости
24.01.2019 / 04:46

Xiaomi работи върху смартфон, който се сгъва на три

Това е поредната компания, която ще се опита да пусне подобен дизайн на пазара
04.01.2019 / 12:08

Samsung с нов спестяващ място монитор

Компанията ще представи също извити и геймърски дисплеи на CES
04.01.2019 / 12:04

И Gooogle подготвя сгъваем смартфон?

2019-та може да се окаже годината на сгъваемите устройства
03.01.2019 / 05:57
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.