YouTube е изтрил 58 млн. видеа между юли и септември

Компанията е премахнала 1,7 млн. канала и над 224 млн. коментара
YouTube редовно публикува тримесечни доклади с информация за това колко видео клипа са били премахнати заради нарушения на политиките. В последния си доклад компанията включва допълните данни по отношение на изтритите канали и коментари. Между юли и септември, платформата е свалила 7,8 млн. видеа, почти 1,7 млн. канала и над 224 млн. коментара, като от YouTube подчертават, че машинното обучение продължава да играе важна роля в тези усилия.

"Ние винаги сме използвали комбинация от човешко участие и технологии, за да се справим с нарушаващото правилата съдържание на нашата платформа. През 2017 започнахме да прилагаме по-сложна технология за машинно обучение, която да идентифицира съдържанието и то да се преглежда от нашите екипи. Комбинацията от технология за умно откриване и добре обучени служителите ни позволява системно да прилагаме своите политики", коментират от платформата.

От 7,8 млн. видео клипа, които са били свалени от компанията, 81% са били открити от автоматизираните системи. По-голямата част от тези клипове – 74,5% – не са били разглеждани нито веднъж, преди да бъдат намерени. Почти три четвърти от премахнатите видеа са били спам, докато онези, нарушаващи правилата за детската сигурност и съдържание за възрастни са обхващали около 10%. Едва 0,4% от изтритите видео клипове са показвали съдържание, свързано с насилие или насилствен екстремизъм.

По отношение на целите канали – 80% от отстранените са били спам, над 12% са имали съдържание за възрастни и 4,5% са нарушавали правилата за детска безопасност. Тъй като целите канали са били свалени, то общият брой на премахнатите видео клипове е 50,2 млн.

В допълнение платформата изтрива и 224 млн. коментара, тъй като са нарушавали политиките на компанията, били са определени като спам или не са били одобрени от създателите, в чиито канали са се появили. Автоматизираните системи на YouTube са засекли 99,5% от свалените коментари.

YouTube в миналото имаше проблеми с неподходящото съдържание, включително екстремизъм. За да се справи в въпроса миналата година Google обеща да подобри усилията си в сферата на машинното обучение и да разшири екипа си в програмата Trusted Flagger. Междувременно Европейският съюз продължава да подтиква компании като Google, Facebook и Twitter да премахват съдържанието, свързано с екстремизъм до час от появата му.
още по темата

YouTube изключи коментарите под видеа с деца

Причината е борба с педофилията
01.03.2019 / 12:38

Защо все повече хора смятат, че Земята е плоска?

Повечето клипове в YouTube са препоръчани, след като преди това потребителите са гледали други такива, свързани с конспирации
18.02.2019 / 04:48

YouTube ще опитва да спре масовото дислайкване на видеа

Проблемът стана виден, когато видеото 2018 Rewind постави рекорд по негативни оценки
04.02.2019 / 09:48

Бъг в Twitter е показвал лични съобщения през последните пет години

Грешката се е получавала, когато потребителите на Android са правили промени в настройките на профила си
18.01.2019 / 12:14

Хакери терористи превзеха изоставени профили в Twitter

Използвали са стари пропуски в сигурността, за да разпространяват идеология си
03.01.2019 / 10:42
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.