Facebook официално обяви днес, че функционалността Stories (истории) ще бъде достъпна вече и за групи в социалната мрежа. Тази опция позволява на членове на дадена група в платформата да създават и допълват съдържание от този тип, както и да реагират на други "истории" от членове на същата група.

Функционалността ще се появи в горната част на страницата на дадена група. Членовете ще могат да я преглеждат съдържанието като кликнат върху елемента или да добавят с бутона add, непосредствено до "историята". Това работи по същия начин, както при персоналните Stories - можете да правите снимки или да избирате от галерията, да добавяте ефекти, стикери, да рисувате и прочее.

Разбира се, подобно отваряне на функционалността за повече членове, може да доведе до нежелани ефекти. Facebook осигурява и инструменти за модериране на съдържанието в Stories. Сред тях е възможността за одобряване на съдържание, преди да е показано, отнемане на права от дадени членове за публикуване в Group Stories или позволяване само на администратори на групата да добавят към "историите".