Американският щат Охайо иска да се превърне в място номер едно за автономни коли и други транспортни средства. Като част от този план идва и новината от Smart Columbus и DriveOhio, които стартират първата автономна транспортна услуга в щата. Smart Circuit ще дебютира в Кълъмбъс на 10-и декември и ще включва три самоуправляеми минибуса и маршрут от 1,5 мили. По маршрута ще има четири спирки, а превозно средство ще потегля на всеки 10 минути между 6 и 22 часа местно време.

На борда на всеки бус ще има и шофьор, който допълнително да подсигурява машината. Превозите с тази линия ще са безплатни, а жителите, които искат да опитат услугата, ще трябва да се запасят с търпение, защото максималната скорост е ограничена на 25 мили в час (40 км/ч).

Разбира се, новата услуга не цели да подмени конвенционалния транспорт, не и на този етап. Тя по-скоро ще служи като тестова установка на автономните технологии и ще ги промотира в същото време. Стъпката е сериозна и за компанията May Mobility - тя вече има няколко автономни флотилии, включително една в Детройт, която започна дейност през юни.