Откраднаха данните на 100 млн. потребители на Quora

Засегнатите потребители трябва отново да влязат в профилите си и да сменят паролите си за достъп
Личните данни на около 100 млн. потребители на сайта за въпроси и отговори Quora са били компрометирани, съобщиха от компанията в блога си. От там коментират, че голяма част от съдържанието е публично, но компрометирането на акаунти и лични данни е сериозно имайки предвид популярността на страницата. Тя бива посещавана от близо 300 млн. уникални потребители месечно. Няма данни каква част от тях са българи, коментират от FreedomOnline.bg.

Всички засегнати потребители трябва отново да влязат в профилите си и да сменят паролите си за достъп, ако ползват този начин за автентикация. Сайтът позволява ползване на услугата и чрез вписване с Facebook или Google.

Откраднатите данни съдържат имена, мейл адреси, пароли (в хеширан вид), информация за свързани социални мрежи, както и отрицателни гласувания и директни съобщения между потребителите. Атакуващите са имали достъп и до зададени въпроси, написани отговори и коментари и положителни гласувания, но тази информация е публична по принцип.

От Quora коментират, че данните на данните на потребители, публикували анонимни въпроси и отговори не са засегнати, тъй като техните данни не се съхраняват.

Засега няма информация как точно са достъпени данните на потребителите на Quora. Пробивът е открит в петък и разследването продължава.

Ако профилът ви е засегнат по някакъв начин, ще получите имейл, който ви известява за това. Ако профилът ви е засегнат и използвате същата парола и за други профили, добрата практика изисква да промените паролата си и за тях, подчертават от FreedomOnline.bg.
още по темата

Колекция от 773 млн. крадени имейла се продава в интернет

Проверете дали вашият не е сред засегнатите
22.01.2019 / 04:33

Как да защитим самоличността си онлайн през 2019 г.

Увеличете сигурността на паролите си чрез спазването на няколко прости правила
10.01.2019 / 05:28

Колко струват откраднати лични данни

Човек може да си купи всичко – от лични съобщения във Facebook до данни за достъп до сървъри
17.12.2018 / 05:38

Нов бъг в Google+ разкри данните на 52,2 млн. потребители

Google ще спре услуга през април 2019 вместо през август
11.12.2018 / 10:39

Google ни следи, дори когато сме инкогнито?

Ново изследване показва, че търсачката персонализира резултати дори при режим на дискретно търсене
06.12.2018 / 11:25
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.